Haberler

Hemşirelerden 'Hemşire Partisi'ne Tepki

Antalya'daki ünlü eğlence mekanı Ceila Club tarafından düzenlenen 'Emergency Party: Acil durum partisi', Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi ile Antalya Sağlık Platformu bileşenleri tarafından kınandı ve eğlencenin iptali istendi.

Gece kulübünün web sayfasında duyurusunu yaptığı 'Emergency Party' ile ilgili hemşire kıyafeti giymiş bir kadının fotoğrafı kullanıldı. Afişte, üzerinde mini etek, jartiyer ve göğüs dekolteli büstiyer ile başında kep bulunan hemşire fotoğrafının yer aldığını öğrenen Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Yönetimi, cinsiyetçilik yapıldığını söyledikleri partiyi kınadı.

Antalya sağlık Platformu'nun da desteğini alan Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube yöneticileri, 14 Ağustos'ta yapılacağı duyurulan parti için kulüp yöneticilerine kınama yazısı gönderdi. Hemşirelerin cinsel bir nesne, erotik bir öğe olarak gösterildiği, toplumu hemşireleri bu biçimde görmeye ya da düşünmeye ittiği belirtilen kınama yazısında, "Bu afişin kullanılması aynı zamanda toplumda kadına yönelik eşitsizliğin, cinsiyet ayrımının sürdürülmesine de katkı sunmaktadır. Çünkü yakın tarihe kadar hemşirelik yalnızca kadınların edindiği mesleklerden biri olarak görülmekteydi" denildi.

Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Ülker, Antalya Tabipler Odası ile Antalya Sağlık Platformu bileşenlerinin de desteklediği yazıda şöyle denildi:

"Kadın olarak hemşireleri bir 'zevk ve arzu' nesnesi olarak gösteren, bu anlamda cinsiyetçi bir tutumla hazırlanan afişinizle hemşirelik mesleğinin onuru, şeref ve saygınlığı ihlal edilmektedir. Toplumun, 'özellikle hasta ve hasta yakınlarının' gözünde hemşireleri değersizleştiren afişleriniz bu nedenle Türk Hemşireler Derneği'nin, mensubu olan hemşirelerin ve hemşirelik öğrencilerinin kişilik haklarını zedelemektedir. Nitekim kişilik hakkı, bir şahsın kişiliğini oluşturan maddi ve manevi değerleri kapsamaktadır. Kişinin özel yaşamı, beden bütünlüğü, şeref, haysiyeti, onuru, saygınlığı, sağlığı, özel yaşamın gizliliği, resmi adı, eseri, sözü, ekonomik hareket serbestliği ve özgür olma hakkı bu değerlerdendir. Üyeleri olan hemşirelerin toplumda küçük düşürülmesine yönelik eylemlerin Türk Hemşireler Derneği üyelerinin ve hemşirelik öğrencilerinin kişilik haklarını ihlal ettiği açıktır. İşletmenizde düzenlenecek 'Emergency Party' veya benzer etkinliklerinizde hemşire kıyafeti ile keplerin kullanılmaması ve bu etkinliğe ilişkin bu yöndeki asılı ve basılı afişlerin dağıtılmaması, facebook vb internet ortamında yayımlanmaması, aksi halde hukuksal yollara başvurmak zorunda kalacağımızı Türk Hemşireler Derneği olarak ihtaren bildirir ve eğlence merkezi yöneticilerini kınadığımızı bilmenizi isteriz." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hemşireler Derneği Antalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

VATANIM TÜRKİYEM:

ELİN GAVURU İŞARETİNİ YERLEŞTİRMİŞ GİDENLER ONLARDANDIR.

0
0
yanıtYanıtla
VATANIM TÜRKİYEM:

YAZIKLAR OLSUN BÖYLE BİR HEMŞİRELERİ YERGİLEYEN ONLARI BİRER EĞLENCE OBJESİ OLARAK GÖREN ZİHNİYETE YAZIKLAR OLSUN EĞER BÖYLE BİR EĞLENCEYE KATILAN HEMŞİRELERE KATILAN HEMŞİRELERİN TÜRKLÜĞÜNDEN ŞÜPE EDERİM ÖYLE BİR HEMŞİREDEN HİÇBİR HASTASINA FAYDA GELMEZ MESLEKTEN MEN EDİLMELİDİR ELİN GAVURU YILBAŞINI EĞLENCELER DÜZENLEYEREK BİZLERE KABUL ETTİRDİLER ŞİMDİDE HEMŞİRELERİ KULLANARAK AHLAKIMIZI TAMAMEN YOK ETMENİN PEŞİNDELER UYAN TÜRK HALKIM DÜNYA ÜZERİMİZE ÇULLANIYOR HANGİSİ İLE BAŞEDECEZ . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title