Haberler

Hemşirelerden Basın Açıklaması

Sinop’ta "Dünya Hemşireler Günü" münasebetiyle Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) üyeleri basın açıklaması yaparak, aldıkları tüm ücretlerin emeklilik maaşlarına yansımasını talep etti.

Sinop'ta "Dünya Hemşireler Günü" münasebetiyle Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) üyeleri basın açıklaması yaparak, aldıkları tüm ücretlerin emeklilik maaşlarına yansımasını talep etti.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen basın toplantısına yaklaşık olarak otuz hemşire ve sendika üyeleri katıldı. Basın açıklamasında konuşan SES Sinop Şubesi Kadın Sekreteri Sibel Demirsöz Çakır yaptığı konuşmada, "Kadın, toplumun her alanında olduğu gibi sağlık alanında da emeği ile her noktasında var olmasına rağmen yine görünmez kılınmaktadır. Kadınlar, tarihin ilk zamanlarından bu yana sağaltımın bir parçası olmuştur. Bugün, ebe ve hemşireler, hastanelerin ve diğer tüm sağlık kurumlarının temel direkleri olmalarına rağmen, karar alma süreçleri ve ekonomik haklar bakımından ikincil konuma itilmişlerdir. Hizmet ürettiğimiz mekanlar, genel olarak pek çok bulaşıcı hastalık riskini aynı anda barındıran, şiddete uğrama ihtimalinin oldukça yüksek olduğu, fiziksel ihtiyaçlarımızı karşılamaktan uzak ve sağlığımızı ciddi olarak tehdit eden mekanlardır. Uzun saatler çalışmakta, angarya ve insani sınırın üstündeki nöbetlere rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz. Yaptığımız iş, ürettiğimiz hizmet karşısında bizlere verilen ücretler oldukça yetersizdir. Performans sistemi ne adil ne de eşitlikçidir. Aldığımız tüm ücretin emeklilik maaşına yansıtılmasını istiyoruz" dedi.

Çakır konuşmasının sonunda ise ebelik ve hemşirelik mesleğinin bağımsızlığı ve onuru için taşeron, sözleşmeli, vekil, kadrolu hep birlikte mücadeleyi yükselterek devam edeceklerinin altını çizdi. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title