Haberler

Hemşire Adaylarından Okula Kütüphane

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Şehit Kamil Alkan Ortaokulu'na hemşire adayı 6 öğrenci tarafından 1543 kitaplık kütüphane kazandırıldı.

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Şehit Kamil Alkan Ortaokulu'na hemşire adayı 6 öğrenci tarafından 1543 kitaplık kütüphane kazandırıldı.

İzmir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri Sultan Özdemir, Ayşegül Güneş, Elif Gülsever, Gizem Kocabaş, Gözde Eren ve Merve Öztürk, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bir okula kütüphene kazandırmak için 'Dünyaya açılan pencerem okul kütüphanem' adı altında proje hazırladı. Öğrenciler, Yrd.Doç.Dr. Havva Aslan Yürümezoğlu danışmanlığında proje hazırlayarak, kitap bağış kampanyası başlattı. 5 ay gibi bir sürede Halkapınar Gençlik Merkezi'nin de desteğiyle çeşitli türlerde 1543 kitap toplandı. Toplanan kitaplarla kütüphane oluşturulması için öğrencilerden Sultan Özdemir, annesi, babası ve dedesinin mezun olduğu Konaklı Mahallesi'ndeki Şehit Kamil Alkan Ortaokulu seçildi. Okuldaki boş bir oda, boyanıp, temizliği yapıldıktan sonra raflar yaptırılıp, toplanan kitaplar yerleştirilerek kütüphane oluşturuldu. Proje ile ilgili bilgi veren Gizem Kocabaş, amacın öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi. Kocabaş, şöyle dedi:

"Projeye başlarken bin kitaplık bir hedef koyduk. Ancak, bu hedefi aşıp, bin 543 kitap topladık. kampanyamız mayıs ayına kadar devam edecek. Öğrenciler, rahatlıkla, kütüphaneden istedikleri bilgilere ulaşabilecek." - Ödemişizmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Üniversitesi Kocabaş Ödemiş Politika Güncel Haberler

title