Haberler

Hemşire Adayları Stajını Tamamladı

Erasmus Programı kapsamında Almanya'ya hemşirelik stajı için giden Kütahya Hekim Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin stajını tamamlayıp Kütahya'ya döndükleri bildirildi.

Erasmus Programı kapsamında Almanya'ya hemşirelik stajı için giden Kütahya Hekim Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin stajını tamamlayıp Kütahya'ya döndükleri bildirildi.

Okulun proje sorumlusu öğretmenlerinden Fikriye Cengiz, yaptığı açıklamada, Erasmus Programı 2014 yılı mesleki eğitim öğrenici ve personel hareketliliği projeleri kapsamında  "Yaşlı bakımında modern hemşirelik uygulamaları" projesinin uygulaması için Almanya'ya gittiklerini söyledi.

İki görevli öğretmen ve 9 öğrenci ile 7 farklı kurumda staj çalışmalarında bulunduklarını ifade eden Cengiz, şunları kaydetti:

"Katılımcı öğrencilerimiz, yaklaşık üç hafta boyunca huzurevi, bakımevleri, günlük bakım merkezleri, aile hekimliği ve evlerde hasta bakım stajı yapma fırsatı yakaladılar. Hastaya verilen her türlü hemşirelik bakımını birebir uyguladılar. Hasta bakımında uygulanan teknolojileri, teknik araç ve gereçleri tanıdılar. Hastaya uygulanan farklı bakım tekniklerini ve yaşadığı ortamı değerlendirdiler. Bunun yanı sıra birçok kültürel faaliyetlerde bulundular. 3 farklı okul bir arada işbirliği ve program dahilinde çalıştılar.

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title