Haberler

Hemşin'de Organik Arıcılığı Destekleme Faaliyetleri

Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce organik arıcılığın geliştirilmesi kapsamında Hemşin'de arıcılara organik balmumu verildi.

Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce organik arıcılığın geliştirilmesi kapsamında Hemşin'de arıcılara organik balmumu verildi.

Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında alınan sertifikalı üçer kiloluk organik balmumları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut ve İlçe Müdürü Dursun Ali Akpınar tarafından arıcılara teslim edildi.

Bulut, yaptığı konuşmada, bölgedeki polen zenginliğinin farkında olduklarını belirterek, "Bu sebeple üreticilerin doğal bal üretmesi için devletimizin de desteği ile elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Dağıttığımız sertifikalı organik balmumlarının şu an kovanlarına yerleştirilme dönemleri olduğu için üreticilere teslim işlemini bir an önce gerçekleştirme gereği duyduk. Üreticilerimiz organik ürünler sayesinde daha kaliteli bal elde edecekler" dedi.

Akpınar ise Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında yürütülen organik arıcılık çalışmasının ilçede başladığını ifade ederek, "Bakanlığımızın sağladığı destekler sayesinde organik üretim yapan üretici sayımız hızla artıyor" diye konuştu. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Ali Akpınar Hemşin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title