Haberler

    Hemen, Şimdi Android L!

    Material Design arayüzünü hayatımıza getirmeye hazırlanan Android L, Haziran ayında Google I/O geliştirici etkinliğinde tanıtılmıştı. İşletim sisteminin yakın bir zamanda tanıtılacak Nexus'larda ortaya çıkması bekleniyor. Nexus 5 ve 7 kullanıcıları, önizleme sürümünü şimdi deneyebiliyorlar. Ancak Android L'nin telefonunuza gelmesini beklemek istemiyor ve özelliklerinin tadına şimdiden bakmak istiyorsanız, bunu yapmanızı sağlayacak bazı uygulama ve modifikasyonlar var. Root gerektirmeyen bu yöntemler, elbette gerçek Android L'yi sunmuyorlar, ancak Android L cihazınıza gelene kadar sizi idare edebilirler.

    Klavyesi

    Play Store'dan edinebileceğiniz özel klavyelerle Android L'nin sadeliğini yakalayabilirsiniz. Bunun için size ai.type adındaki klavyeyi indirmenizi, ardından bu uygulamaya yönelik Android L temasını indirmenizi tavsiye ediyoruz.

    Tema

    Android L'nin en önemli yeniliklerinden bir tanesi, tabi ki Material Design tasarım dili. Theme Laucher'da kullanabileceğiniz Android L theme, telefonunuzu bu yeni tasarıma oldukça yaklaştırıyor.

    Deneyimi web tarayıcınıza da getirmek isterseniz, Chrome'u kullanın ve onu son sürüme güncellediğinizden emin olun.

    Kilit ekranı uyarıları

    Android L, uyarıları kilit ekranında gösterebiliyor, böylece uyarılarınıza bakmak için kilidi açmak zorunda kalmıyorsunuz. Böyle bir işleve Android L Lockscreen ile erişmeniz mümkün.

    Uygulama, istediğiniz gibi görüntüleyip, kaldırabileceğiniz, kişiselleştirilebilir uyarılar sunuyor. Hangi uyarıların kilit ekranında gösterileceğini seçebiliyorsunuz. Bunu yapmanızı tavsiye ediyoruz, çünkü aksi halde kilit ekranınızda çok fazla uyarıyla karşılaşabilirsiniz.

    Duvar kağıtları

    Android L deneyiminize son dokunuşları yapmak için Android L Wallpaper uygulamasını yükleyerek, stok duvar kağıtlarını edinebilirsiniz. Material Design'ın renk düzenine özel bu duvar kağıtları, basit olsalar da hemen öne çıkıyorlar.

    Daha fazlası

    Telefonunuz root'luysa ve Android L görünümü için her şeyi yapmaya hazırsanız, biraz daha ileri gidebilirsiniz. GravityBox Xposed Module, yeni, PlayStation tarzı yazılımsal gezinti düğmelerini telefonunuza getiriyor.

    Bunun yanında Android L geliştirici önizleme sürümünün bazı apk dosyalarını indirmeniz mümkün. Bu apk dosyalarını yükleyebilmek için de çoğunlukla root'a ihtiyacınız var.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Tema Vakfı Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title