Haberler

Hema Endüstri'ye Alman Kalkınma Bankası'ndan 18 Milyon Avroluk Kredi

HEMA Endüstri, Alman Kalkınma Bankası'nın (KFW) iştiraki Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft mbH (DEG)ile 200 parçalık yeni makine ve teknoloji yatırımının finansmanında kullanılmak üzere kredi anlaşması imzaladı.

HEMA Endüstri, Alman Kalkınma Bankası'nın (KFW) iştiraki Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft mbH (DEG)ile 200 parçalık yeni makine ve teknoloji yatırımının finansmanında kullanılmak üzere kredi anlaşması imzaladı.

Yapılan açıklamaya göre, Kredi ile HEMA Endüstri'nin Avrupa'dan aldığı direksiyon fabrikasındaki makine ve teknoloji Çerkezköy'deki fabrikaya getirilecek. Ticari vasıtalar için hidrolik direksiyon sistemleri üretim kapasitesi bu yatırımla 50 binden 150 bine yükseltilecek. Kapasite artışı ile 1000 kişilik ek istihdam yaratılacak. 18 milyon avroluk ilk kredi diliminin ardından kredi miktarı bir yıl içinde 50 milyon avroya kadar yükselecek. Yatırımın toplam bedeli 70 milyon avro düzeyinde olacak.

KFW - DEG Avrupa, Ortadoğu ve Asya Direktörü Dr. Peter Thimme, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Dünya'nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden olan Türkiye ve özellikle otomotiv endüstrisinde fark yaratan HEMA Endüstri ile imzaladığımız bu kredi anlaşması Alman Kalkınma Kuruluşu KFW - DEG olarak bu ülkeye ve Hattat Holding'e duyduğumuz güvenin göstergesidir. HEMA Endüstri son teknoloji ve özel patentleri ile dünya devi firmaların en önemli ortaklarından biridir" dedi.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Hattat ise, bu kredinin miktarından çok stratejik boyutunun önemli olduğunu vurgulayarak,

"Anlaşmamız 4 yıl geri ödemesiz toplam 8 yıl vadeli bir yatırım kredisini içeriyor. Bu kredi tutarı uzun vadeli bir işbirliğini sağlayan ilk anlaşma ve ileride yeni anlaşmalarla bu kredi tutarı daha da artabilir. Avrupa'nın krizde olduğu bu dönemde Alman kalkınma kuruluşunun bu kadar uzun vadeli bir kredi vermesi bizim için önemli bir prestij kaynağı. Bu kredi Türkiye'ye ve HEMA'ya duyulan güvenin bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Hema Endüstri Çerkezköy Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title