Haberler

Hema Endüstri A.Ş. ile Gmis Arasında Bin 120 İşçiyi Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

Bartın'ın Amasra ilçesinde kömür üretim faaliyetini sürdüren Hema Endüstri A.Ş. ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasında bin 120 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.

HEMA'nın Amasra Sosyal Tesisleri'nde yapılan ilk görüşmede Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Beyenal, yörede ilk sendikalaşmak isteyen özel sektörün kendileri olduğunu ve görüşmelerin Amasra ile Zonguldak'ın Kandilli beldesindeki işçileri kapsadığını söyledi.

Şirketlerinin bölgede 11 bin işçi hedefiyle ilerlediğini ifade eden Beyenal,

"Ama bu hemen olacak bir şey değildir. Bugün 1 işçiden 1500-1600 işçiye ulaştık. 11 bin işçi de bir hedeftir ve bu hedefe ilerliyoruz. Amacımız, kendi kömürümüzü kendimiz çıkarmaktır. Bugün ilkini yaptığımız toplu sözleşme görüşmelerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş da HEMA'nın kurumsal ve sosyal diyaloğa açık bir şirket olduğunu belirterek, sendikalarının ilk kez özel sektörde toplu sözleşme görüşmesi yapacağını kaydetti.

Bin 120 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri basına kapalı yapıldı.

Muhabir: Selim Bostancı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - BARTIN

Kaynak: AA / Yerel

Hema Endüstri Zonguldak Amasra Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title