Haberler

Hem "Sevgi" Hem "Cumhuriyet"

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen Koyundere'de yapımını tamamladığı "Sevgi Caddesi" ile "Cumhuriyet Parkı" hizmete alındı.


Başkan Aziz Kocaoğlu, açılış töreninde tarihi bir çağrı yaptı: "Bir ülkenin bütün değeri, bütün gücü, bütün enerjisi kendi insandır. Hep birlikte bu ülkede yaşamak zorundayız. Hepimiz bu ülkede rızkımızı kazanmak zorundayız. Ne olur, ne olur, ne olur! Türkiye ve bölgemiz üzerinde oynanan oyunlara alet olmayalım."


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Koyundere'de oluşan yoğun toplu konut bölgesinin ulaşım ihtiyacının karşılanması ve Çanakkale yoluna bağlantısının sağlanması amacıyla yapılan 3 kilometrelik yeni yol ile bölgeye nefes aldıracak parkı törenle hizmete aldı. Bölge ulaşımına can damarı niteliği taşıyan, Koyundere bölgesini içten kuşaklayan ve "Sevgi Caddesi" adı verilen ana arter niteliğindeki yeni yol ile "Cumhuriyet Parkı"nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın sözlerine yanıt da verdi.

Belediye yer bulsun da ne demek?

AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın "Projesi ve kaynağı hazır olan bir spor salonu var. Şimdi uygun yeri bulmak gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine çağrıda bulunuyorum. Uygun yeri göstersinler, hemen çalışmalar başlasın" şeklindeki sözlerini hayli manidar bulduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Bunu söyleyen iktidar partimizin bir milletvekili. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre, devletin bütün mülkleri Hazine tarafından yönetilir. Bütün milli emlak arazileri Emlak Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Başbakanlık nezdinde ve emrindedir. Milli Emlak Genel Müdürlüğü de Maliye Bakanlığı'na bağlıdır. Dolayısıyla Sayın Vekil'in 'belediye yer bulsun" çıkışı tamamen siyasidir" dedi.

Halkapınar KSK'ye tahsis edilsin

Örnekköy'deki 80 dönüm arazinin Gençlik Spor Müdürlüğü'ne tahsisli olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Beğenebilirler, beğenmeyebilirler ama hala kapımız açık. Orayı bize ESHOT garajı olarak versinler, biz de Çiğli'deki ESHOT garajı olarak planladığımız yeri seve seve Spor Bakanlığı'na veririz. Bunu da buradan tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak kullanım hakkının 49 yıllığına Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne verildiği 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu'nun da Karşıyaka Basketbol Takımı'na tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

Turizm planlarını biz yapmıyoruz ki!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin İzmir temasları sırasında söylediği "Bu şehirle ilgili Ak Partililer dışında bir tane sevda gördünüz mü, proje duydunuz mu? İzmir'de turizmde belediyecilik plan kararlarıyla sorunlarını çözebilir. Ama parmak kımıldamıyor. İzmir'in belirli bölgelerini turizm gelişim bölgesi olarak planlayarak Meclis'ten geçirirlerse Ekonomi Bakanlığı olarak büyük teşvikler vereceğiz. Tek yapmaları gereken planı Meclis'ten geçirmek. Bir adım daha atmadılar. Konuşmaya gelince mangalda kül bırakmıyorlar" sözlerine de yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ekonomi Bakanı olarak, turizm alanlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından planlandığını bilmiyor olabilir. Bir şey demiyorum. Ama 1.5 dönem Denizli'de Bütünşehir Belediye Başkanlığı yapmış Sayın Bakanımızın, planla 7 sene haşır-neşir olmuş bir eski belediye başkanının, turizm planlarını Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığını bilmemesi diye bir şey söz konusu olamaz. O zaman Sayın Vekilimizin noktasına geliyoruz. Belediyenin turizm planı yapma yetkisi yok ama Sayın Bakan diyor ki, 'Biz İzmir'i turizm de kalkındırmak istiyoruz. Teşvik de veriyoruz. Ama belediye plan yapmıyor.' Bunu da vatandaşlarımızın takdirine sunuyorum" şeklinde konuştu.

Ne olur.. Ne olur!

Konuşmasında birlik mesajları da veren Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Her gün insanlarımız, gençlerimiz şehit oluyor. Her gün ülkede kaos yaşanıyor. Herkesin eli yüreğinde. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Biz 78 milyon, bütün sorunlarımızı birlik ve beraberlik içinde aşmak zorundayız. Sadece bunu yapalım; birlik-beraberliğimizi, kardeşliğimizi, vatan-millet sevgimizi sürekli diri tutalım ve kenetlenmek zorunda olduğumuzu unutmayalım, yeter! Zaten başka çaremiz yok. Bir ülkenin bütün değeri, bütün gücü, bütün enerjisi kendi insandır. Hep birlikte bu ülkede yaşamak zorundayız. Hepimiz bu ülkede rızkımızı kazanmak zorundayız. Ne olur, ne olur, ne olur! Türkiye ve bölgemiz üzerinde oynanan oyunlara alet olmayalım."

Menemen'e 301 milyon TL'lik yatırım

215 milyon TL'sini Fen İşleri, 86 milyon TL'sini de İZSU olmak üzere 11 yılda Menemen'e toplam 301 milyonluk yatırım yaptıklarını anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının yasalar ile birlikte genişlediğini hatırlatarak her ilçeye ulaşımdan arıtmasına, yolundan içme suyu ve kanal şebekesine kadar hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı. Yasayla birlikte 550 bin hektar olan Büyükşehir sorumluluk alanının 1 milyon 200 bin hektara ulaştığının altını çizen Başkan Kocaoğlu, "Biz bütün ilçelerimiz, köylerimizin hepsine samimiyetle iyi niyetle hizmet götürmeye çalışıyoruz. Tabi alt yapı projeleri planlamasından yerin bulunmasına, tahsis alınmasına ve kamulaştırma yapılmasına kadar çok uzun bir süreçten geçiyor. Haklı olarak yeni bağlanan ilçelerimiz '1.5 sene oldu şunlar yapıldı ama bunlar da yapılmadı' gibi serzenişlerde bulunuyorlar. Bu konuda belediye başkanlarımız biliyor ki, biz bunların hepsini birden planlayıp projelerini yapıp ihaleye çıkıp gerçekleştireceğiz. Ne kadar hızlı yapabilirsek ne kadar hızlı hizmet edebilirsek o kadar hep birlikte mutlu olacağız ve hep birlikte hayatımız kolaylaşacak" dedi.

Şahin övgüsü

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sadece İzmir'in değil tüm Türkiye'nin çağdaş, aydınlık, dürüst yüzü olduğunu ve onunla çalışmaktan çok keyif aldığını söyleyerek, "Mutluyum. Bize böylesi hizmet veren böylesi güzel bir insanı ben alkışlıyorum. Biz bu işleri birlikte yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Cennet mahalle olduk

Menemen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Neriman Tosun ise bölgesine yapılan hizmetler için teşekkür etti. Aziz Kocaoğlu denildiğinde akla gelen ilk şeyin "Dürüst Başkan" olduğunu belirten Tosun, "Görünen köy kılavuz istemiyor. Başkanımızın yaptıklarını gezerken de görecekseniz. Bu yeni güzergahı bize söz vermişti. Yaptı. Yapılan hizmetler ile mahallemizin çehresi ve havası değişti. Yatırımlar ve emlak satışlarımız arttı. Mahallemiz cennet mahalleye döndü" diye konuştu.

6.3 milyonluk yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen-Koyundere'de yaklaşık 6.3 milyon TL maliyetle hayata geçirdiği; Gazi, Kemal Atatürk ve Ulus Mahallesi'ne ulaşım sağlayan yeni güzergahta, 9 metrelik dev istinat duvarı ve taş duvar imalatları gerçekleştirdi. Ayrıca güzergahın yanında yer alan 17 bin metrekarelik alanda park düzenlemesi yapıldı. İsmi "Cumhuriyet" olan parkta seyir terasları ve çocuk oyun alanı oluşturuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu Koyundere Menemen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title