Haberler

Hem Okuyor Hem Şifa Dağıtıyorlar

Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, okulda edindikleri bilgi ve deneyimleri kamu ve özel hastanelerinde yaptıkları stajda uygulamaya geçirme fırsatı buluyorlar.

Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, okulda edindikleri bilgi ve deneyimleri kamu ve özel hastanelerinde yaptıkları stajda uygulamaya geçirme fırsatı buluyorlar. Lisede okuyan 130 anestezi, 143 hemşire, 57 acil tıp teknisyeni olmak üzere 330 öğrenci, İzmir'deki 30'u aşkın kamu ve özel hastanede staj görüyor.

İzmir Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kurucu Müdürü Pakize İşçi, öğrencilerinin staj gördükleri ve işe başladıkları sağlık kuruluşlarında kendilerini çok iyi bir şekilde temsil ettiklerini söyledi. Öğrencilerinin başarısının okul yönetimi ve öğretmenlerini gururlandırdığını ifade eden İşçi, "Staj yapan öğrencilerimiz okulda edindikleri bilgi ve uygulamaları hayata geçirme fırsatı buluyorlar. Onların başarısı bizi mutlu ediyor. Sağlık kuruluşlarımız da stajyer öğrencilerimizin verdiği hizmetlerinden çok memnun kalıyorlar" diye konuştu.

ÖNCE GÖZLEM SONRA BİRLİKTE ÇALIŞMA

Özel Gazi Hastanesi'nde staj yapan Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümü öğrencisi Ezgi Çınar (17), Hemşirelik Bölümü öğrencisi Berna Belis Sabancı (17) ve Göksel Altınoluk (17), staj çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Hastanede görevli doktor ve uzman hemşirelerin çalışmalarını bir süre gözleyen lise öğrencileri, daha sonra ise doktor ve uzman hemşirelerin denetiminde ve birlikteliğinde çalışmalara katılıyor.

HEMŞİRENİN ÇALIŞMA SİSTEMİ

Hastayla ilk karşılaştıklarında bir hemşirenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Hemşirelik Öğrencisi Berna Belis Sabancı, önce hastaya ve refakatçilerine oda tanıtımının (tuvalet, banyo, yatağın kullanımı, hemşire çağrı butonunun kullanımı) yapıldığını söyledi. Hastaya kullandığı ilaçlar, her hangi bir ilaca alerjisi olup olmadığının sorulduğunu anlatan Sabancı, alerjisi olan hastaya kırmızı, olmayan hastaya ise beyaz, isminin yazılı olduğu bir hasta bandı takıldığını söyledi. Hastaların sedye ile hemşire eşliğinde ameliyathaneye götürüldüğünü anlatan Sabancı, hasta hakkında yine hemşire tarafından ameliyathane ekibine bilgi verildiğini belirtti. Sabancı, hastanın ameliyat öncesi ve sonrası tedavilerinin takip ve uygulamasının da servis hemşireleri tarafından yürütüldüğünü sözlerine ekledi. Daha sonra söz alan Anestezi ve Reanimasyon Bölümü Öğrencisi Ezgi Çınar ise hekimler tarafından gerçekleştirilen anestezi ve ameliyat bilgilendirme işlemine eşlik ettiklerini söyledi.

MESLEKLERİNİ İNŞA EDİYORLAR

Özel Gazi Hastanesi Başhemşiresi Nalan Yalçın, ise şunları söyledi: "Meslek tercihlerini yapmış yola güçlü okul ve öğretmen kadrolusu ile teorik eğitimi alarak, biz mesleğe yıllarını vermiş kurum ve meslektaşlarının yanında pratik eğitimini öncelikle izlemci sonrasında katılımcı olarak teorik eğitim ile birleştirme şansını yakalamakta böylece okulda atılan temel üzerine meslek inşa etmektedirler." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title