Haberler

Hem Meslek Öğreniyorlar, Hem de Para Kazanıyorlar

Araç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ahşap hediyelik eşya kursuna katılan kursiyerler, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar.

Araç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ahşap hediyelik eşya kursuna katılan kursiyerler, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar.

Araç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu Kastamonu Şube Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile açılan ahşap hediyelik eşya kursuna katılan kursiyerler hem meslek öğreniyorlar hem de para kazanıyorlar.

12 bayan kursiyerin katıldığı kursta, kursiyerler Usta Öğretici Muzaffer Akça yönetiminde hediyelik eşya, maket ev gibi hediyelik eşya yapmayı öğreniyorlar. Kursiyerler, kursa katılmaları karşılığında günde 20 TL harçlık alıyorlar, ayrıca yaptıkları ürünleri satarak da hediyelik eşya mesleğini öğreniyorlar.

"ARAÇ AHŞAP HEDİYELİK EŞYA KONUSUNDA İLK SIRAYA GELECEK"

Araç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Güngör Sakçı, Araç ilçesinin hediyelik eşya konusunda ilk sıraya geleceğini belirterek, "Daha önceki dönemlerde de açılan hediyelik eşya kurslarının ilçe halkına faydalı oldu. Bu kursumuzla beraber bundan sonrada ahşap hediyelik eşya kursları açacağız. İlçedeki ahşabı değerlendirerek ailelere gelir kazanmalarını sağlayacağız. Umut ediyorum ki ikinci üçüncü kursumuzdan sonra kursiyerler öğrendiklerini hayata geçirerek Araç ilçesini hediyelik eşya konusunda ilk sıralara getirecektir ve bununla birlikte meslek sahibi olacaklardır. İlimizde Eylül ayında yapılacak olan Öğrenme Şenliklerine Araç Halk Eğitim Merkezi olarak katılacağız, kursiyerlerimiz öğrendiklerini ziyaretçilere gösterme fırsatı bulacaklar" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Türkiye Akça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title