Haberler

Hem Meslek Hem Destek' Projesi Selendi'de Devam Etti

Manisa’da hayata geçirilen ’Hem Meslek Hem Destek’ Projesi kapsamında meslek liselerinin kuaförlük bölümünde öğrenim gören öğrenciler, Selendi Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitim öğretim gören öğrencilerin saç bakımlarını gerçekleştirdi.

Manisa'da hayata geçirilen 'Hem Meslek Hem Destek' Projesi kapsamında meslek liselerinin kuaförlük bölümünde öğrenim gören öğrenciler, Selendi Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitim öğretim gören öğrencilerin saç bakımlarını gerçekleştirdi.

Manisa İl Milli eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan 18 kurumun imzaladığı Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında hayata geçirilen 'Hem Meslek Hem Destek' Projesi devam ediyor. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Çıraklık Eğitim Merkezi) ile İsmet İnönü Kız Meslek Lisesinde öğrenim gören öğrenciler, 28 okulda 4 bin öğrenciye hizmet verilmesi planlanan proje kapsamında Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu erkek öğrencilerini tıraş ederken, kız öğrencilere de saç bakımı yaptı.

Toplamda 231 öğrenciye saç kesimi ve saç bakımı uygulayan öğrencilerin ustalıkları gözden kaçmazken, Nurdan Erbay Kaya ve Şaban Gürcü önderliğinde yapılan projede öğrenciler hem meslek öğreniyor, hem fakir öğrencilere destek oluyor hem de 8. sınıf öğrencilerine meslek tanıtımı yapıyorlar.

Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demirtaş ile Okul Müdürü Ahmet Ataşman'ın da katıldığı proje hakkında bilgi veren Şaban Gürcü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılı için hazırlamış olduğumuz proje faaliyetlerinden biri 'Hem Meslek Hem Destek' Projesiydi. Bu proje kendi içinden alt takım faaliyetlerden meydana geliyor. Bu faaliyetlerden biri bizim özellikle meslek liselerinde yürütmeyi düşündüğümüz bir çalışmaydı. Kız Meslek Lisesi ve Çıraklık Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan kuaförlük bölümü öğrencileri 28 okulda planlama doğrultusunda 4 bin öğrencinin saç kesimi ve bakımını gerçekleştiriyor. Kız öğrenciler, kız öğrencilerin saç bakımlarını yaparken 8. sınıf öğrencilerine mesleki tanıtımlarda bulunuyorlar. Bu zaman kadar proje ile yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaştık. Öğrencilerimizin saç kesimlerini ve bakımlarını yaptık projemiz devam ediyor." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İsmet İnönü Selendi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title