Haberler

Hem Korkuyorlar, Hem de Tonla Para Kazanıyorlar

Güncelleme:

Konya'da adrenalin tutkunları için açılan 'Haris'in Evi' adlı korku konseptli oyun evi ilgi görüyor.

Konya'da adrenalin tutkunları için açılan 'Haris'in Evi' adlı korku konseptli oyun evi ilgi görüyor.

Üç katlı evin dört odasında, tamamen karanlık bir ortamda geçen oyuna 16 yaşından büyük iki ve altı kişiden oluşan gruplar katılıyor. Oyuncular, el fenerleri aracılığıyla girdikleri odaların farklı noktalarına yerleştirilen şifre ve ip uçlarını bulduklarında, diğer odalara geçme hakkını elde ediyor. Tabii girdikleri odalarda tabutlar, kesik kol ve bacaklar ile gerilimi artırıcı ses efektleri ve sürprizlerle karşılaşıyor. Yaklaşık 1 saat süren oyun sonunda ipuçları sayesinde çıkış noktasına ulaşan oyuncular, evden çıkmayı başarıp, oyunu tamamlıyor. Bu oyuna katılmak için kişi başına 25 lira ödeniyor.



OYUNLARIMIZ TAMAMEN KORKU ÜZERİNE

Korku konseptli 'Haris'in Evi'nin İşletme Müdürü Gökhan Canlı, özellikle gençlerin korku konseptinde hazırlanan eve büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Türkiye genelinde 2010 yılının başından itibaren evden kaçış oyunlarının yaygınlaşmaya başladığını anlatan Canlı, Konya'da bu işi korku evine çevirdiklerini belirtti. Rezervasyon ile müşterilerin eve geldiğini ifade eden Canlı şunları söyledi:



"Oyun 2 veya 6 kişi ile başlıyor. İnsanların kendi evine veya arkadaşının evine girme hissi verebilmek için ilk eve geldikleri zaman bir karşılama olmuyor. Girdikten sonra odalarda belli ipuçları var. Onları bulup şifreleri çözüp odadan odaya geçerek evden çıkmaya çalışıyorlar. Konsept olarak da korkuyu seçtik. Güvenlik kameraları ile tüm odaları ve içerdeki kişilerin hareketlerini izleyebiliyoruz. Kumanda odasından belli efektler, müzikler verilerek ve bazı değişik sürprizlerle korkuyu insanlara yansıtıp eğlendiriyoruz."



KALP HASTASI VE HAMİLELER ALINMIYOR

16 yaş ve üzeri için korku evinin açık olduğuna da dikkat çeken Gökhan Canlı, "Korku konsepti olduğu için insanların ne derecede korkabileceğini tespit edemiyoruz. Bunun için panik atak hastası, kalp rahatsızlığı olanlar, yüksek tansiyonu olanlar, bayanlarda ise hamile olanlar kesinlikle içeriye giremiyor. Israr edip eve gelmek isteyen küçük yaş gruplarına ise içeriye korku vermeden velisi ile birlikte oynamalarını sağlıyoruz." dedi.

KORKUYU YÖNETEREK EVDEN ÇIKMALARI LAZIM

Oyunun dört oda ile sınırlı olduğunu belirten Canlı, "Oyunun süresi 60 dakika. Toplam dört odamız var. Her oda 15 dakika sürüyor. Korku dozajını ise odadan odaya geçişlerde kademeli olarak arttırıyoruz. Burada oyuncuların korkuyu yönetip şifreleri çözerek evden çıkmaları gerekiyor." diye konuştu.



KORKUDAN OYUNU YARIDA BIRAKANLAR VAR

Eve girip oyuna başladıktan sonra korkan kişilerin değişik tepkiler verdiğini de anlatan Canlı şunları söyledi:

"Oyuna kendisini kaptıran kişiler korktukları zaman değişik tepkiler veriyorlar. Özellikle bayanlar çığlık atıyorlar. İçlerinde tekbir getirenler, dua edenler çıkıyor. Kapılardan içeriye kimsenin girmemesi için evin içerisindeki malzemeleri kapının arkasına yığıyorlar. Bazıları da oyunu yarıda keserek evden çıkmak istiyor. İlgi çok fazla. Çünkü insanlar korkarak eğlenmeyi seviyorlar. Özellikle bayanlar daha çok ilgi gösteriyor. Yaptığımız tespitlere göre de bayanlar erkeklerden daha cesaretli görünüyor. Oyuna dahil olan kişilerden ise 25'er lira ücret alıyoruz."





Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Konya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

KATIL ISID CI HDP CETELERI:

HEMEN AKP YE SALDIRMANIZ BELLIKI PATLAMAYI SIIZ YAPTINIZ BUDA EN ACIK ISPATI

13
13
yanıtYanıtla
Yankee:

Tr de bu kadar mal ve zengin insan oldugunu bilmiyordum. Fakir ama gururlu genç der ki ;Ey Atam, Sen kalk ben yatam. . .

2
4
yanıtYanıtla
aron:

gerizekali salaklar

0
1
yanıtYanıtla
Durmuş:

46 lık cingözlerin hoşlanacağı bir mekan. . !!

0
0
yanıtYanıtla
Bozkurt.:

Bunlar.gerçek.dışı.şeyler.uydurma.

0
0
yanıtYanıtla
Derya:

Bozkurt sen ne çeşit bir idiotsun yaa. Oyun lan bu. Oyun evi. Yeni moda. Tabi ki gerçek değil

yanıt1
yanıt0
TUNC:

Ben boyle bisey gormedim adamlar dehset yapmislar.

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

iki gün önce gittim konya meramda bu ev dehşet bişey

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title