Haberler

"Hem Eğleniyorlar, Hem Terapi Görüyorlar"

Bağcılar Engelliler Sarayı'ndaki havuz terapisi tesisi vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Bağcılar Engelliler Sarayı'ndaki havuz terapisi tesisi vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor. Engelli çocuklarını tedavi için getiren aileler buradaki tecrübeli terapistlerin çok faydasını gördüklerini belirterek, "Hem temiz hem de çok disiplinli bir yer" diyorlar.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda eğitim gören zihinsel ve bedensel engelliler, havuz terapisiyle eğlenceli vakit geçiriyorlar. Havuz suyunda gördükleri terapiyle sağlık durumlarında günden güne düzelme olan engelli çocuklar neşeyle yüzerken anneleri de onları izleyerek mutlu oluyor. Engelliler Sarayı kurulduğundan bu yana çocuklar için saatlerce hizmet veren uzman terapist Hamza Atasoy, "Tekerlekli sandalyeyle gelen çocuklarımız bile verdiğimiz terapi sonrası merdivenleri bile çıkmaya başlıyorlar. Sabırlı ve düzenli çalışmamız sonucunda çocukların beden yapısında olumlu gelişmeler meydana geliyor. Çok ilerleme kaydediyoruz" diye konuştu.

"HEM EĞLENİYORLAR HEM TERAPİ GÖRÜYORLAR"

Bağcılar'da yaşayan zihinsel ve bedensel engelliler artık kapanıp kaldıkları evlerinden dışarı çıkabiliyor, yeni arkadaşlar ediniyor ve hoşça vakit geçirebiliyorlar. Açıldığından bu yana halkın büyük ilgi gösterdiği Engelliler Sarayı ilçenin en önemli sorunlarından birisine çare olmaya başladı. Özellikle bedensel ve zihinsel engelli çocukların havuz terapisi vatandaşların ilgisini çekiyor. Engelliler buradaki tedavi sürecinde hem çok eğleniyor hem de hoşça vakit geçiriyor. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'ndaki havuzda terapi gören zihinsel ve bedensel engellilerin sağlık durumlarında da çok olumlu gelişmeler meydana geliyor. Bu durum aileleri de mutlu ediyor. Aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni olan su terapisti Hamza Atasoy, havuzun yüzmeden çok tedavi amaçlı kullanıldığını belirtiyor. Su terapisinin engelli çocuklar için çok faydalı olduğunu dile getiren Atasoy, "Bu merkeze tekerlekli sandalye ile gelen bir çok engelli çocuğumuz tedavi sürecinde merdivenleri bile çıkabiliyor. Terapi sürecinde çok ilerleme sağladık. Şu an erkek olarak 180, bayan olarak ise 150 civarında öğrencimiz var" diye konuştu.

"DOKTOR RAPORU İSTİYORUZ"

Doktor raporu olanların dışında öğrenci almadıklarını belirten Atasoy, "Burası açıldığında ilk eğitmen olarak ben başladım. Şu an bir bayan bir erkek iki terapist olarak çalışıyoruz." dedi. Su terapisinin çok emek isteyen bir iş olduğunu vurgulayan Atasoy, Yasin adlı öğrencisini örnek vererek, şöyle konuştu:

"Mesela bu öğrencimizin omzunda çıkıntı var. Hareket ettiği zaman bu omuz kasının güçsüz olmasından dolayı bu çocukta kemik çıkıntısı görülüyor. Bu yüzmeyle, terapiyle çocuğun kasları güçleniyor ve normal halini olmaya başlıyor. "

"ÇOCUKLAR SEVİNÇLİ ANNELER MUTLU"

Havuzda terapi gören çocuklarını izleyen anneler her geçen gün ortaya çıkan gelişmeyi fark ederek mutlu oluyorlar. Havuz terapisinin çocuklarına çok iyi geldiğini ifade eden anne Havva Uçar, "Oğlum Mehmet Ali buraya başladığından bu yana çok mutlu ve neşeli. Artık yürüyebiliyor. Oğlum burasını çok seviyor. Tanıştığı arkadaşlarıyla da güzel vakit geçiriyor." diye konuştu.

Ayşe Saygın adlı anne ise kalçasından iki kez ameliyat olan oğlu Osman'ın havuz terapisinden önce yürüyemediğini belirterek, "Oysa şimdi adım atabiliyor. Merdivenleri çıkabiliyor. Burasından çok memnunum. Bir de kızım Arife Saygun var. O da zihinsel engelli. O da burada iş eğitimde kurs alıyor. " dedi. Nuriye Dilek ise evladı Lokman'ın, tedavi sürecinde gelişme gösterdiğini anlattı. Dilek, şunları söyledi:

"Bu havuz çok temiz ve hijyenik. Gönül rahatlığıyla oğlumu getiriyorum. Haftada yaklaşık 45 dakika terapi görüyor. Oğlum artık adım atabiliyor. Terapinin çok faydasını gördü."

"GEZDİĞİM İLLERDE BÖYLE TESİS GÖRMEDİM"

Duran Demirbaş adlı veli de tesisin temelini atan Feyzullah Kıyıklık ile bugünlere getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya teşekkür ettiğini belirterek, "İşim gereği Türkiye'nin bir çok ilini geziyorum. Ancak hiç birisinde böyle bir tesis ve imkan yok. Özellikle belediye yetkililerine engellilerle ilgili çalışmalarını soruyorum. Ancak, buradaki imkanlar orada yok. Oğlum burada terapi görüyor. Hem çok temiz hem de çok disiplinli. Terapistler çocuklarımızda çok yakından ilgileniyorlar. Her ikisinden de çok memnunuz. " diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title