Haberler

Hem Eğlendiler Hem Bilgilendiler

Güncelleme:

EBİLTEM'nin ev sahipliği yaptığı "Ege Üniversitesi Bilim Haftası Etkinlikleri" Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Otoparkında başladı.

Bilim haftası etkinliklerine İzmir'in çeşitli ilkokullarından katılan öğrenciler ve öğretmenler birbirinden güzel bilgi dolu keyifli anlar yaşadı.

EBİLTEM'in 2008 yılından beri gelenek haline getirdiği bilim haftası etkinlikleri, çocukları bilimle buluşturmaya devam ediyor. Etkinlik çerçevesinde kurulan stantlarla ilkokul çocukları bilimle kaynaştırılıyor. Birbirinden ilginç bilimsel deneylerin sergilendiği etkinlikler çocukları hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor.

Etkinliğe katılan Özkanlar İlkokulu Öğretmeni Murat Boztan; organizasyonun güzel ve bilgi verici olduğunu, özellikle Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nün teleskobuyla güneşin patlamalarını göstermesi çocukların büyük ilgisini çektiğini belirtti.

Ege Üniversitesi Bilim Haftası Etkinliklerine katılan öğrencilerden Arda Çakır ise Diş Hekimliği Fakültesi'nin maket üzerinde diş dolgusu çalışmalarının çok ilginç ve bilgilendirici olduğunu dile getirdi.

E.Ü Astronomi ve Uzay Bölümü Araş. Gör. Barış Hoyman; bu etkinlikte öğrencilerin bilime değer vererek ileride yapacakları çalışmalarda bilimsel cevapları esas alarak, bilgi üretmeye yatkın bireyler hazırlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title