Haberler

Helsingör Şehrindeki Türklerin Yaşamları Göç Müzesinde Sergilenecek

Helsingör şehrindeki Türklerin yaşamları Göç Müzesinde sergilenecek DANİMARKA ve Avrupa'nın ilk göç müzesi, Kopenhag'ın kuzeyindeki Helsingör şehrinde yaşayan Türklerin hayat hikayeleri ve yaşamlarını müzeye taşımaya hazırlanıyor.

Helsingör şehrindeki Türklerin yaşamları Göç Müzesinde sergilenecek

DANİMARKA ve Avrupa'nın ilk göç müzesi, Kopenhag'ın kuzeyindeki Helsingör şehrinde yaşayan Türklerin hayat hikayeleri ve yaşamlarını müzeye taşımaya hazırlanıyor.

27 Ocak 2012 tarihinde zamanın uyum bakanı Manu Saren Taren tarafından açılan Müzede, son 500 yılda Danimarka'ya göçün hikayesi, 1950'li, 1960'lı yıllarda Türklerin gelişi ve yaşamlarını anlatan şahsi eşyalar, resimler, gazete kupürleri ve hikayeleri yer alıyor. Müze Müdiresi Susanne Krog Jensen, yeni proje hakkında DHA'ya bilgi verdi. Susanne Krog Jensen 'Müzenin gidişi çok güzel. Sürekli gelişme halindeyiz. Ziyaretçi sayımız artıyor. Müzeye çok sayıda eşya kazandırdık. Buraya gelenler, 500 yıllık göçün hikayesini, nasıl geldiler, beraberlerinde neler getirdiler, hangi şartlar altında, nasıl yaşadılar, geldiklerinde yasalar nasıldı, nasıl karşılandılar gibi her türlü bilgileri bulabilirler. Sürekli yeni proje peşindeyiz ve hayat hikayelerini anlatacak insanlar bulmaya çalışıyoruz. Sergilerimiz oluyor. Şu anda bir İngiliz sanatçının 'İslam dininde kadının rolü' konulu sergisi var. Sanatçı Hannah Habibi kadının İslam'daki rolünü anlatıyor. Önümüzdeki günlerde, Helsingör şehrinde yaşayan Türklerin hikayeleri sergilenecek. Helsingör şehrinde yaşayan Türklerle röportajlarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Hazırlıklar tamamlanınca onların hayat hikayelerini sergileyeceğiz. Daha önce de Türklerle ilgili sergilerimiz oldu. Örneğin ülkelerine kesin dönüş yapan Türklerin hikayelerini sergiledik? dedi.

Müze yönetimi, Farum şehrinde çok sayıda Türk yaşamasına rağmen, Türklerin kendi hikayelerini bilmek, geçmişi canlandırmak için müzeye fazla ziyarette bulanmamalarından üzüntü duyduklarını belirterek, ülkede yaşayan Türkler ve diğer göçmenleri de müzeye beklediklerini, ellerinde müzeye bağışlayabilecek eski eşya ya da resimleri bağışlamaları çağrısında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title