Haberler

Helikopter Kazasında Ölenler Mezarları Başında Anıldı

KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun ilçesinde 25 Mart 2009'da meydana gelen helikopter kazasında Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybedenler Sivas'taki mezarlarının başında anıldı.

KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun ilçesinde 25 Mart 2009'da meydana gelen helikopter kazasında Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybedenler Sivas'taki mezarlarının başında anıldı. Ölenlerden Murat Çetinkaya'nın 9 yaşındaki kızı Şevval'in mezarı başındaki gözyaşları herkesi duygulandırdı.

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte geçirdikleri helikopter kazasında yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş ile dönemin BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya ölümlerinin 8'inci yıl dönümlerinde, Yukarı Tekke Mezarlığı içinde bulunan kabirleri başında anıldı. Kazada ölenlerin yakınları tarafından düzenlenen anma töreninde Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

MEZAR BAŞINDA BABAYA GÖZYAŞI

Anma törenine BBP İl Başkanı Uğur Bulut'un yanı sıra Alperen Ocakları Sivas Şube Başkanı Bilal Yıldırım, helikopter kazasında hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı. Kazada hayatını kaybeden Murat Çetinkaya'nın 3 çocuğundan en küçüğü olan 9 yaşındaki Şevval Çetinkaya elindeki su şişesiyle tek tek mezarlara su döktü. Son olarak babasının mezarının başına gelen Şevval babasının mezarı başında uzun süre dua etti. Duanın ardından mezarın başında bir süre gözyaşı döken Şevval'i yakınları teselli etti.

"BİZİM HAYALLERİMİZİ ÇALDILAR"

Anma töreninde açıklamalarda bulunan BBP İl Başkanı Uğur Bulut, "Bizim hayallerimizi çaldılar. Muhsin Başkana olan sadakatimizi, gönlümüzdeki Muhsin Başkanımızı bizden aldılar. 8 yıldır tüm Türkiye'nin gördüğü, tüm dünyanın gördüğü, tüm iyi insanların gördüğü fakat hukukun ve adaletin bir türlü göremediği bu suikaste biran evvel 'Adalet gecikmez tez verilmeli' anlayışla bugün bir aradayız. Türkiye'de iktidar olanlar aldıkları oy oranı ne kadar güçlü olursa olsun, Muhsin Yazıcıoğlu suikasti aydınlatılmadığı sürece itibarları karlar altında kalmıştır. 'Kazadan kaza çıkarmayın' diyenler Türkiye'de kazada bir darbe bir suikast çıktığını gördü" ifadelerini kullandı.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Murat Çetinkaya Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title