Haberler

Helikopter Kazasında Ölen Fransız Sporcuların Kimlikleri Açıklandı

Özge DÜZGÜN/ İSTANBUL, DHA- Arjantin'in Villa Castelli bölgesinde sabah yerel saatle 05: 15 sularında iki helikopterin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 10 kişi yaşamını yitirdi.

Özge DÜZGÜN/ İSTANBUL, DHA- Arjantin'in Villa Castelli bölgesinde sabah yerel saatle 05: 15 sularında iki helikopterin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 10 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerden ikisinin Arjantinli pilotlar olduğu, 8 kişinin ise Fransa vatandaşı olduğu bildirildi. Ölenlerin arasında olimpiyatlarda yarışmış ünlü sporcular da bulunuyor.

Arjantin'de TV reality macera şovu Dropped'ın çekimleri için yarışmacılar ve set ekibinin bindiği helikopterlerin havalandı ve çarpışarak yere çakıldı. Arjantinde açık ve güneşli havada meydana gelen kazaya neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor. Ayrıca kazanın La Rioja dağlık bölgesinde meydana geldiği bildirildi.

OLİMPİYAT MADALYASI SAHİBİ SPORCULAR

Kazada hayatını kaybeden Arjantinli pilotların isimleri Juan Carlos Castillo ile Roberto Abate olarak açıklandı.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden sporcuların Londra ve Pekin olimpiyatlarında madalya sahibi oldukları öğrenildi.

Kazada can veren 3 sporcudan Florence Arthaud, (57) Fransa'nın ünlü yelkenci yıldızları arasında gösteriliyordu.

Bir diğer sporcu Camille Muffat (25) ünlü bir yüzücüydü ve 2012 Londra Olimpiyatlarında üç madalyanın yanında bir de altın madalya sahibi idi.

2008 Pekin olimpiyatlarında bronz madalya sahibi boksör Alexis Vastine (28) de kazada hayatını kaybedenler arasında.

FRANSA YASA BOĞULDU

Olayın ardından Fransa Cumhurbaşkanı Francis Hollande bir açıklama yaparak "Yurttaşlarımızın ölümü bizde muazzam bir üzüntü yaratmıştır" dedi.

Fransa'nın spordan sorumlu devlet bakanı Thierry Braillard : "Gerçekten çok üzgünüm. Fransa sporu bu sabah üç yıldızını yitirmiştir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Villa Castelli Arjantin Londra Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title