Haberler

    Helal Olsun Sana Sneijder"

    Transfer taksitleri bir süredir ödenmeyen ve FIFA'ya başvurduğu taktirde serbest kalabileceği ortaya çıkan Wesley Sneijder, bu durumu kulübe karşı koz olarak kullanmayınca taraftarın gönlünü bir kez daha fethetti.

    Galatasaray'da gündem yine finansal kriz... Sarı-Kırmızılı ekibin yıldız oyuncusu Wesley Sneijder'in aylardır kulüpten tek kuruş transfer taksidi alamadığı ve FIFA'ya başvurması halinde serbest kalabileceğinin ortaya çıkması, gündeme bomba gibi düştü. Zira bu durumdan tüm futbolcular rahatsız ve daha önce yaşanan Ribery ve Hajroviç vakaları akıllara geldiğinde, kulübün çok acı bir tabloyla karşılaşması muhtemel gibi görünüyor. Ancak tüm bu olumsuzluğun arkasında, Wesley Sneijder'in bu durumu koz olarak kullanmayıp formasını en verimli şekilde terletmesi, taraftarın gönlünde taht kurdu. Sarı-Kırmızılılar, internet siteleri ve sosyal medyada, Ünal Aysal ve ekibine ağır eleştirilerde bulunurken, tecrübeli futbolcuya destek mesajları yağdı. Taraftarlar, Wesley Sneijder'in alacaklarının bir an önce ödenmesini ve oyuncunun mutlu edilmesini istiyor. Eleştiriler de genellikle, bu kadar mali sıkıntı varken neden bu kadar gereksiz transferler yapıldığı yönünde.

    İş yeni başkana düşüyor


    Kulüpteki sıcak para sorununu doğrudan kucağında bulacak kişi ise yeni başkan olacak gibi görünüyor. Seçim yarışına giren Duygun Yarsuvat ile Alp Yalman'ın kıyasıya rekabeti sonrasında, kısa vadeli borçların giderilmesi ve sporcu alacaklarının ödenmesi gerekiyor. Zira bu konudan dert yanan sadece yabancı futbolcular değil, yerli futbolcular da aylardır paralarını alamıyor. Ayrıca basketbol ve voleybol şubelerinde de buna benzer sıkıntıların olduğu biliniyor.

    UEFA artık makbuz istiyor


    Konunun bir de UEFA tarafı var. Bilindiği gibi Avrupa futbolunun patronu, artık kulüplerin finansal tablolarıyla çok yakından ilgilenip yaptırımlar uyguluyor. Hassas davrandıkları kalemler arasında futbolcu alacakları da mevcut. Önceden kulüpler, idari menacerler vasıtasıyla oyuncuların peşlerinde ricacı olup 'alacağının ödendiğine dair' bir imza istiyordu. Böylece yöneticiler UEFA'ya, "Bakın bizim futbolculara borcumuz yok" diyebiliyorlardı. Ancak artık böyle bir ihtimal de yok. Çünkü UEFA artık imzaya değil, makbuza bakıyor. Dolayısıyla bu oyuncuların alacaklarının ödendiğine dair makbuzlar istendiğinde, eğer gerekli belgeler UEFA'ya iletilmezse Galatasaray Avrupa kupalarında çok sıkıntılı bir süreçle karşılaşabilir.

    Neyse ki yenge durumdan memnun!


    Parası ödenmeyen Wesley Sneijder'in bu duruma isyan etmemesinin en önemli sebeplerinden biri de eşi Yolanthe Cabau... Türkiye'de birçok projeye katılan, reklam filmlerinde oynayan hatta dizilerden oyunculuk teklifleri alan ve bu yüzden Türkçe öğrenmeye başladığı bilinen Yolanthe'nin İstanbul'daki yaşantısından çok mutlu olduğu ve bu yüzden eşinden biraz daha dişini sıkmasını istediği öğrenildi. Ayrıca Wesley de İstanbul'da yaşamaktan dolayı gayet mutlu. Ancak yeni sözleşme imzalama konusunda ciddi anlamda kararsız kalmış durumda.

    Inter'den 7.5 milyon Euro'ya alınan Wesley, ilk sezonunda 16 maçta 4 gol 1 asist, ikinci sezonunda 42 maçta 17 gol 9 asist, bu sezon da 8 maçta 1 gollük bir performans ortaya koydu.

    Manchester United işi bitirecek


    Kulüp bir taraftan Sneijder'in alacaklarının ödenmemesi haberiyle zor günler geçirirken diğer taraftan oyuncuyu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Her ne kadar Hollandalı futbolcu FIFA'ya başvurmasa da süreci çok yakından takip eden bir isim var: Milli takımdan hocası Louis Van Gaal... Sneijder'i Manchester United'da görmek isteyen Van Gaal, İngiliz medyasının iddiasına göre büyük ihtimalle devre arasında Galatasaray'a transfer teklifinde bulunacak ve oyuncuyu kadrosuna katmaya çalışacak.

    Kaynak: Fanatik

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Wesley Sneijder İzet Hajroviç Franck Ribery Galatasaray Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title