Haberler

Hekimlerden Kobani'ye 'Barış ve Sağlık Köprüsü'

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, TTB olarak İstanbul, Ankara, Adana Tabip Odaları olarak İstanbul’dan Kobani’ye hekimlerden oluşan bir insan zinciri ile ‘Barış ve Sağlık Köprüsü’ oluşturmak için yollara çıktıklarını söyledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, TTB olarak İstanbul, Ankara, Adana Tabip Odaları olarak İstanbul'dan Kobani'ye hekimlerden oluşan bir insan zinciri ile 'Barış ve Sağlık Köprüsü' oluşturmak için yollara çıktıklarını söyledi.

İstanbul ve Ankara'dan gelip, Kobani'ye gidecek ekibi Adana Tabip Odası yönetimi ve Adanalı hekimler karşıladı.

Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önünde buluşan 'Barış ve Sağlık Köprüsü' heyeti adına açıklama yaparak her koşulda insan yaşamı ve onurunu savunmaya devam edecekleri söyleyen Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, "İnsan yaşamı siyasi pazarlığın ve baskının aracı olamaz" diyerek yaşam için ve acil sağlık hizmetleri için çağrı yaptıklarını hatırlattı. Bulca, "Bugüne kadar hep söyledik; savaş en önemli sağlık sorunlarından birini oluşturuyor diye. Savaş, insanları öldürüyor, sakat bırakıyor, göçe zorlayarak, insanları yerlerinden yurtlarından ediyor. Açlığa ve sefalete sürüklüyor. Bulaşıcı hastalıklara karşı savunmasız bırakıyor, çocukların ve yaşlıların en basit hastalıklardan ölmesine neden oluyor. İşte bu yüzden savaşa karşı olmak bir insanlık görevidir. Ama bugün aynı zamanda bir katliamla karşı karşıyayız. Emperyalistler tarafından beslenip, büyütülen ve silahlandırıp Ortadoğu halklarının üzerine salınan cihatçı çetelere karşı savunmasız bir halkın yaşam mücadelesine tanık oluyoruz. Özgürlük mücadelesine tanık oluyoruz. İşte bunun içindir ki bu cihatçı çetelerin durdurulması için, barış için herkes ne yapacaksa hemen bugün, şimdi yapmalıdır diyoruz. Bizler de TTB ve Hekim örgütleri olarak savaşın sıfır noktasına barış isteğimizi haykırmaya gidiyoruz" dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan ise Adana Tabip Odası olarak, İstanbul'dan başlayıp, Ankara'da güç bulan, Mersin'in katkılarını alan ve Türkiye'nin en batısından Suruç ve Kobani'ye uzanan "Sevgi-Barış-Dayanışma-Sağlık" zincirinin bir halkası olmaktan mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Mungan, "Biz hekimler ülkemizin Güney Doğu'sunda ve Kobani'de IŞİD ve onun destekçileri tarafından işlenen insanlık suçuna seyirci kalmayacağımızı buradan dile getirmek istiyoruz. Dün olduğu gibi bugünde masum insanların siyasi sapkınlıklar adına katledilmesi, yaralanması, yerlerinden yurtlarından edilmesi, ezilmesi, köle gibi satılması ve bu yollarda kadim halkların yok edilmesinin karşısında tüm gücümüzle durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Adanalı hekimlerin de katılımıyla otobüs ve minibüslere binen hekimler Suruç sınırına doğru hareket etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Tabipleri Birliği İstanbul Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title