Haberler

Hekimhan "İyilik" Filminin Platosu Olacak

Türk sinemasının emektar oyuncularından Cezmi Baskın ve Meral Çetinkaya'nın başrollerini paylaştığı "İyilik" filminin çekimleri Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yapılacak.

Türk sinemasının emektar oyuncularından Cezmi Baskın ve Meral Çetinkaya'nın başrollerini paylaştığı "İyilik" filminin çekimleri Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yapılacak.

Çekim öncesi hazırlıkları için ilçeye gelen yönetmen Özgür Sevimli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin "Sabure" ve "Murtaza" isimli karakterlerin Hekimhan'ın bir mahallesinde geçen yaşam öyküsünü ele aldığını söyledi.

Filmde Cezmi Baskın ve Meral Çetinkaya gibi Türk sinemasının önemli isimlerinin yer alacağını kaydeden Sevimli, Hekimhan'ın görsel güzellikleriyle senaryolarına uygun bir yer olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının destek verdiği filmde zaman zaman yöre halkından da yardım alacaklarını aktaran Sevimli, "Hekimhan, muhteşem doğası ve eşsiz manzarasıyla tam bir film platosu. Böyle doğal bir güzelliğe sahip olan ilçenin sinema için eşsiz bir ortamı var. Ülkemizde böyle güzelliklerin var olduğunu görmemiz ve doğal güzellikleri ile Hekimhan'ın sıcakkanlı insanlarını tanımış olmamız bizler için ayrı onur vesilesidir" diye konuştu.

Çekimlerine 29 Temmuz'da start verilecek filmde, Malatya'nın bir dağ mahallesinde kerpiçten bir evde yalnız yaşayan 72 yaşındaki bir kadınla 73 yaşındaki eşinin, büyük şehre  gönderdikleri çocuklarının bir gün gelecekleri umuduyla her gün evlerinin önünde bekleyişleri konu edilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Meral Çetinkaya Hekimhan Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title