Haberler

Hekimhan'da Sürü Yönetimi Elemanı Kursu'nu Tamamlayanlara Sertifika

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde açılan Sürü Yönetimi Elemanı Kursu'nu tamamlayan 20 kişi, sertifikasını aldı.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde açılan Sürü Yönetimi Elemanı Kursu'nu tamamlayan 20 kişi, sertifikasını aldı.

Hekimhan Öğretmenevi'nin konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, yetiştiricilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak tarımın her aşamasına destek veriyoruz. Çünkü tarım çok önemli bir sektör. İnsanoğlu var olduğu sürecede tarım sektörü önemini hiçbir zaman yitirmeyecek" diye konuştu. Bakanlığın desteklerine dikkati çeken Selvi, "Bu yıl itibariyle Türkiye'de 10 milyar liranın üstünde, Malatya'da da yaklaşık 100 milyon lira hibe dağıttık" dedi.

Selvi, yurt genelinde yılbaşına kadar 800 milyon lira hibe dağıtacaklarını söyledi.

Ali Selvi, kursiyerleri kutlayarak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce verilen eğitimin hayırlı olmasını diledi.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları da modern hayvancılık teknikleriyle ilgili eğitimde öğrenilenlerin uygulanmasıyla gelirde artış sağlanacağını belirterek, "Hayvancılığın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için teşviklerin arttırılmasının yanı sıra verilen eğitimlerle sürü yönetiminin bilinçli yapılması sağlanarak hayvan bakım ve güvenliği konusunda tecrübe kazanılacak. Böylece yapılan işin kalitesi artacak" ifadelerini kullandı.

Millioğulları, hayvancılık sektörüne bilinçli ve yetişmiş eleman sağlayacak bu kursun ülkeye ve ilçe hayvancılığına hayırlı olmasını diledi.

Törene Hekimhan Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karaca, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Çakar, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, muhtarlar ve yetiştiriciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Selvi Hekimhan Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title