Haberler

Hediye keman hayatını değiştirdi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT - Tarsus ilçesinde 15 yaşındaki zihinsel engelli Zeynep Maya, 2 yıl önce kaymakamlığın hediye ettiği kemanı çalmayı öğrenerek, hayata daha sıkı tutunmaya başladı.

SELAHATTİN ÖZBOZKURT - Tarsus ilçesinde 15 yaşındaki zihinsel engelli Zeynep Maya, 2 yıl önce kaymakamlığın hediye ettiği kemanı çalmayı öğrenerek, hayata daha sıkı tutunmaya başladı.

Babası ve kardeşi de kendisi gibi zihinsel engelli olan Zeynep Maya (15), 2 yıl önce dönemin Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ni ziyaretinde kendisine hediye edilen kemanı çalmak için İsmet Karabulut'tan kurs aldı.

Kurs sonunda amacına ulaşan ve yaklaşık 50 şarkıyı çalabilen Maya, müzik sayesinde yaşama sevincini artırdı. Barbaros Hayrettin İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde kaynaştırma eğitimi de alan Maya, müzik yeteneği sayesinde kendine güveni de geldi.

Genç kızın amcası Barış Maya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin müziğe ilgi duyduğunu fark edince onu bir müzik aletiyle tanıştırmak istediklerini belirterek, maddi imkansızlık nedeniyle enstrüman alamadıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce Tarsus Kaymakamlığı'ndan destek istediklerini ve uzanan yardım eli sayesinde genç kızın kemanla tanıştığını anlatan Maya, "Kemanın alınması ve özel hocayla derslere başladıktan sonra Zeynep'teki olumlu gelişme hızlandı. Özel eğitim sınıfında aldığı derslerde de başarısı arttı, çok sayıda takdir belgesi aldı" dedi.

Genç kıza keman eğitimi verin İsmet Karabulut da Zeynep'in keman çalmaya çok ilgi duyduğunu, bu alanda beklentinin üstünde başarı gösterdiğini belirterek, "Keman çalmak Zeynep'e çok iyi geliyor. Müzik yeteneği geliştikçe kendine olan güveni de arttı. Ayrıca bu süreçte Zeynep sağlık yönünden de çok ciddi bir gelişme kaydetti" diye konuştu.

Zeynep Maya, kendisine verilen desteğe teşekkür etmek için Tarsus Kaymakamı Hasan Göç'ü ziyaret ederek, kemanıyla mini konser verdi.

Kaymakam Göç, engelli vatandaşlara her zaman destek verdiklerini ifade ederek, Zeynep'in başarısıyla gurur duyduklarını söyledi.

-BAŞARI VE TAKDİR BELGELERİ

-AMCASI DERS ÇALIŞTIRIRKEN

-KAYMAKAMLIK MAKAMINDA KEMAN ÇALARKEN

-KAYMAKAM HASAN GÖÇ'ÜN DÜŞÜNCELERİ

-KEMAN ÇALMA

-ZEYNEP'İN DÜŞÜNCELERİ

-KEMAN ÖĞRETMENİN DÜŞÜNCELERİ

-AMCASININ DÜŞÜNCELERİ

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Şefik Güldibi Hasan Göç Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title