Haberler

Hedefini Cumhurbaşkanı'nın Hediyesi Piyanoyla Gerçekleştirecek

Suriye'den gelerek ailesiyle Bursa'ya yerleşen genç piyanist Tambi Asaad Cimuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hediye ettiği piyanoyla hedeflerini gerçekleştirerek, Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

İSMAİL ERSAN - Suriye'den gelerek ailesiyle Bursa'ya yerleşen genç piyanist Tambi Asaad Cimuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hediye ettiği piyanoyla hedeflerini gerçekleştirerek, Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Bursa'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde önceki gün gerçekleştirilen "Ekonomiye Değer Katanlar 2015 Ödül Töreni"ne katılan Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), valilik ve büyükşehir belediyesince alınan piyanoyu 16 yaşındaki Cimuk'a verdi.

Cimuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye 4 yıl önce ailesiyle ülkesindeki savaş nedeniyle geldiğini ve Bursa'da piyano eğitimi aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşlığına geçtiğini hatırlatan Cimuk, şöyle devam etti:

"İki yıl önce piyano eğitimi aldım. Birçok yarışmaya katıldım. Rusya, İsveç, Almanya ve Bulgaristan'da başarılar elde ettim. Önceki gün BTSO'nun düzenlediği ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı ödül törenine davet edildim. Benim için sürpriz oldu, orada bana piyanoyu hediye ettiler. Çok heyecanlandım, çok mutluydum. Bana çok motivasyon verdi. Artık mazeret yok. Güzel bir piyanom var. Piyanomu çalıştığım güzel sanatlar müzesine getirdiler. Komşular rahatsız olmasın diye piyanoyu eve götürmedim. Her gün prova yapıyorum. O nedenle burada rahat rahat çalışıyorum. Umarım ileride Gürcistan'da, Rusya'da ve Amerika'da yapılacak yarışmalarda güzel sonuçlar elde ederim."

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildiğini belirten Cimuk, "Davette, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da vardı. Küçük bir resital verdim. Türk vatandaşlığı aldığım için bir Türk olarak orada bulunmam beni heyecanlandırıyordu. Benim için çok güzel bir şanstı. Çünkü Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin en önemli insanlarından biri. Programda bana piyanonun anahtarını verdi. O an heyecanım en üst seviyedeydi. Ona çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Verilen destek boşa gitmeyecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mütevazı olmasının kendisini çok etkilediğini anlatan Cimuk, şunları kaydetti:

"Erdoğan hem iyi siyasetçi hem de güzel bir insan. Çocuklara nasıl davranacağını çok iyi biliyor. Şansım olursa ileride Long Island Conservatory'de eğitimime devam etmek istiyorum. Oradan da mezun olduktan sonra uluslararası piyanist olarak ülkemi, Türkiye'yi temsil etmek istiyorum. Klasik müzik ve klasik sanat açısından İdil Biret, Fazıl Say gibi Türkiye'yi dünyaya müzikle tanıtmak istiyorum. Türkiye hükümeti ve halkı, beni ve ailemi çok destekledi. Türkiye'nin bana yaptığı bu güzel işler karşısında çok çalışmam lazım. Umarım bana verilen destek boşa gitmeyecek. Bunun için çok çalışıyorum."

Hediye edilen piyanonun hakkını en iyi şekilde vereceğini vurgulayan Cimuk, "Bu güzel hediyeden sonra yüküm ve sorumluluğum daha da arttı. Bu piyanodan önce normal, profesyonel piyanolarla çalışamadım. Artık mazeretim kalmadı. Çok çalışıp Türkiye'nin bana verdiği desteğin karşılığını vermem lazım" ifadelerini kullandı.

"Enstrümanınız ne kadar iyi olursa şevkiniz de o kadar artıyor"

Direktör Rüstem Avcı ise Cimuk ile yaklaşık 22 aydır birlikte çalıştıklarını söyledi.

Çalışma koşullarının, dünya standartlarında olmadığını dile getiren Avcı, şöyle konuştu:

"Gittiğimiz uluslararası yarışmalarda kullanılan 300-500 bin liralık piyanolara sahip değildik. Bu anlamda Cumhurbaşkanlığı bize bir piyano sözü vermişti. BTSO'da önceki gün bu sözü bir etkinlikle yerine getirdi. Cumhurbaşkanımız da eliyle bu piyanoyu bize takdim etti. Artık bir kıvırma payımız kalmadı. Bundan sonra daha başarıya odaklı çalışmalar yürüteceğiz. Çalışmalarımızı yapıyorduk ama bu piyano şevkimizi daha da artıracak. Bursa'da tüm kurumlar bu konuda bize destek oldu. İmkansızlığı imkanlı hale getirme çabasındaydık. Bir yıl öncesine baktığımızda ne böyle başarı söz konusuydu ne de böyle bir piyano. 10-15 bin liralık piyanolarla çalışabiliyorduk. Dünya standartlarında adları anılır piyanolar değildi."

İyi enstrümanın başarı getireceğini vurgulayan Avcı, "Enstrümanınız ne kadar iyi olursa şevkiniz de o kadar artıyor. Bize hediye edilen piyano da çok kaliteli. Tambi, zaten çok çalışkandı. Günde 8-10 saat piyano çalışıyordu. Ama şimdi çok daha şevkle çalışacak" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Tambi Asaad Cimuk Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title