Haberler

Hedefi, Türkiye'de Bir İlki Gerçekleştirmek

Avusturya'nın Innsbruck kentinde düzenlenen Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nda bayanlar 67 kiloda altın madalyanın sahibi olan İrem Yaman, hedef büyüttü Yaman: "Olimpiyatlarda bayanlarda ülkemizin henüz altın madalyası bulunmuyor.

HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Avusturya'nın Innsbruck kentinde düzenlenen Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nda bayanlar 67 kiloda altın madalyanın sahibi olan İrem Yaman, bu başarısını olimpiyatlara taşıyarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvando kariyerinde ilk Avrupa Şampiyonu unvanını Innsbruck'ta elde ettiğini hatırlattı.

Şampiyonanın ardından hala bunun gururunu ve sevincini yaşadığını dile getiren Yaman, "Öyle güzel bir duyguymuş ki anlatılmaz, yaşanır. Umarım bundan sonraki yaşamımda daha güzel başarıları yaşarım" dedi.

Yaman, tekvandoya 9 yaşında babasının teşvikiyle başladığını ve bugüne kadar hem annesi hem de babasının büyük desteğini gördüğünü anlatarak, başarısında da ailesinin kendisine verdiği desteğin etkili olduğunu dile getirdi.

Kendisinin tekvandoya başladığı dönemde babasının da tekvando hakemliği yaptığını belirten Yaman, "Bir süre sonra babam hakemliği bırakarak bana 'bundan sonra birlikte çalışacağız' dedi. Sonra babam bir spor salonu açtı. Birlikte çalışmaya başladık sürekli antrenman yapıyorduk. Arkasından da şampiyonluklar gelmeye başladı" ifadesini kullandı.

Yaman, Avusturya'daki şampiyonaya giderken böyle bir başarının geleceğine kendisinin inandığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Öncelikle ben müsabakalara çıkarken kendime 'en iyi şekilde mücadele edeceksin ve tüm gücünü burada sergileyeceksin' diyorum. Burada da aynı şekilde kendimi motive ettim. Sonunda tüm rakiplerimi geçerek şampiyonluğa ulaştım. Bunu başaracağıma inanıyordum. Çünkü kendime bir hedef koymuştum. Özellikle final müsabakasına çıkarken çok fazla heyecanlandım ama sonunda kazanmasını bildim. İlk Avrupa şampiyonluğumu da annem ve babama hediye ettim. Şimdi ki hedefim daha farklı. Öncelikle dünya şampiyonluğu sonra da olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Olimpiyatlarda bayanlarda ülkemizin henüz altın madalyası bulunmuyor. Hedefim, olimpiyatlarda altın madalya kazanarak bu anlamda bir ilki gerçekleştirmek."

Genç tekvandocu 2012 yılında Londra'da yapılan olimpiyatlarda bayanlar 67 kiloda ikinci olarak gümüş madalyaya uzanan Nur Tatar'ın çok iyi bir sporcu olduğunu ve kendisinin de onu örnek aldığını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde eğitimine devam ettiğini de değinen Yaman, aynı okulda öğretim görevlisi olmak istediğini de sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Spor

Avusturya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title