Haberler

Hedefi Atlas Okyanusu'nu Geçen En Genç Türk Olmak

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Arkeoloji Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Fatih Kömürcü, Atlas Okyanusu'nu kürekle geçen en genç Türk olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyor.

SEMRA ORKAN - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Arkeoloji Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Fatih Kömürcü, Atlas Okyanusu'nu kürekle geçen en genç Türk olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyor.

Her zaman spora merakı olan Kömürcü'nün ruhundaki maceraperestlik, 2,5 yıl önce bir arkadaşının "Hadi bisikletle İstanbul'dan İzmir'e gidelim" teklifiyle ortayı çıktı. Kömürcü, o teklifle kendini yollara vurdu ve tek başına bisikletle Bandırma'dan İzmir'e uzanan 500 kilometrelik yolu 5 günde tamamladı.

Bu yolculuğun ardından dünyadaki aktivistlerin neler yaptığını araştıran Kömürcü'nün dikkatini, Atlas Okyanusu'nu kürekle geçen bir maceracı çekti. Genç sporcu, bunu kendisinin de başarabileceği düşüncesiyle harekete geçti.

Bunu başarabilmek için kendisine bir plan çizen Kömürcü, ilk etapta şubat ayında Marmara Denizi'ni kürekle güneyden kuzeye 3 günde geçti.

Daha sonra meme kanserine dikkati çekmek için Gürcistan'dan Bulgaristan'a 20 kilogramlık çantasıyla 51 günde yürüyen Kömürcü, korunmaya muhtaç çocuklara bağış toplamak için 66 günde 4 ülke geçerek, 6 bin 700 kilometre bisiklet sürdü. Kömürcü, bisikletiyle Türkiye'de 30'dan fazla şehirde belediyelere giderek, yardımda bulunmaları için bağış mektubu bıraktı.

"Yolculuklar sırasında pek çok zorlukla karşılaştım"

Fethiyeli olan ve İstanbul'a üniversite okumak için gelen Fatih Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının inşaat ustası, annesinin ise ev hanımı olduğunu söyledi.

Üç kardeşin en büyüğü olduğunu ifade eden Kömürcü, "Ailem, bu maceracı ruhumdan çok da memnun değil. Onlar doğal olarak üniversiteyi bitirip, bir iş bulmamı istiyor. Ama içimdeki maceraperest ruh, hayallerimin peşinden koşmam gerektiğini söylüyor. Bu sese kulak verdiğim için hiç de pişman değilim." diye konuştu.

Sosyal medyada çok sayıda takipçisinin olduğunu, onların desteğinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Kömürcü, yolculuklarını motorlu araç kullanmadan sadece kas gücüyle gerçekleştirdiğini aktardı.

Kömürcü, şunları kaydetti:

"Denizde kürek çekip, karada bisiklet sürüyor ve yürüyorum. Yolculuklarda aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine imza atıp, insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar gerçekleştirdiğim rotaların hiçbirinde sponsor desteği bulamadım. Part time çalışarak tüm gerekli ekipmanlarımı ve masraflarımı karşıladım. Yolculuklar sırasında pek çok zorlukla karşılaştım. Üzerime silah doğrultulduğu da oldu uzun süre aç kaldığım da. Hatta zaman zaman şiddete maruz kaldım. Hayvanların saldırısına da uğradım. Bunca kötü olayın yanında beni evinde ağırlayan, yemek ısmarlayan hatta maddi destek verenler de oldu. İnternetten takip edenlerin destekleri beni çok motive ediyor."

-"Sina Çölü'nü Mısır seferinin 500. yılında yürüyerek geçeceğim"

Fatih Kömürcü, Atlas Okyanusu'nu kürekle geçmek için tecrübe ve dayanıklılık kazanması gerektiğini ifade ederek, "Atlas Okyanusu'nu geçip, adımı dünyaya kazımak istiyorum. Hayalimi gerçekleştirebilecek sponsor desteğini bulana kadar çabalayacağım. Hedefim, dünyaya adımı duyurmak. Madem bu dünyaya geldim bir iz bırakmalıyım, ilerde pişman olmamak için de hayallerimin peşinden koşuyorum." dedi.

Hedefine ulaşmak için gerekli maddi imkanı sağlamak amacıyla internet üzerinden bir bağış kampanyası başlattığını vurgulayan Kömürcü, ulaşan her desteğin kendisini hayallerine bir adım daha yaklaştıracağını söyledi.

Genç sporcu, 2017'de Yavuz Sultan Selim'in ordusuyla geçtiği Sina Çölü'nü Mısır seferinin 500. yılında yürüyerek geçmeyi planladığını belirterek, "150 kilometrelik bu zorlu çöl yolculuğunu yeni tecrübeler elde etmek ve psikolojik olarak daha zor şartlara katlanabilmek için yapacağım. Çöldeki zorlu etabın ardından Sibirya'daki Baykal Gölü'nü mart ayında yürüyerek geçmeyi planlıyorum. Zira bu göl o aylarda tamamen donmuş oluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title