Haberler

Hedefi 12'den Vuran Milli Okçu

Türkiye'ye Paralimpik oyunlarda altın madalya kazandıran ilk Türk kadın sporcu olan milli okçu Gizem Girişmen, Türkiye'nin çok zorlu süreçlerin ardından bu günlere geldiğini belirterek, "Ben de atalarımızın Kurtuluş Savaşı'nda canları pahasına bize emanet ettiği bu güzel topraklara bir nebze de olsa borcumu ödeyebilmek için var gücümle çalışıyorum" dedi.

Türkiye'ye Paralimpik oyunlarda altın madalya kazandıran ilk Türk kadın sporcu olan milli okçu Gizem Girişmen, Türkiye'nin çok zorlu süreçlerin ardından bu günlere geldiğini belirterek, "Ben de atalarımızın Kurtuluş Savaşı'nda canları pahasına bize emanet ettiği bu güzel topraklara bir nebze de olsa borcumu ödeyebilmek için var gücümle çalışıyorum" dedi.

Milli okçu Girişmen, Pekin'de düzenlenen olimpiyatlarda kazandığı altın madalyadan, Türkiye genelinde devam eden tesisleşme hamlesi ve geleceğe dair hedeflerine kadar birbirinden farklı konularda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı olan Gençlik Spor'a açıklamalarda bulundu. 1992 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından omurilik felci olduğunu, madalya ve rekorlarla dolu sporculuk hayatının bu dönemin hemen ardından başladığını belirten Girişmen, "Geçirdiğim trafik kazasından sonra rehabilitasyon sürecinde yüzmeye başladım. Üniversiteden mezun olduğum dönemde yüzme antrenörümün arkadaşı olan ilk okçuluk antrenörümle tanıştım. Beni okçuluk antrenmanlarına davet etti. İzlemeye gittiğimde ok attım ve çok hoşuma gitti" dedi.

"İLK ATIŞ KARAVANA, SONRASI OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU"

Milli sporcu Girişmen, o gün yaptığı ilk atışta hedef tahtasını bile tutturamadığını anlatarak, sonraki dönemde yoğun antrenmanlar ve zafere olan inancıyla çok daha iyi seviyelere geldiğini söyledi. "O günlerde öncelikli hedefim 2008 Beijing Paralimpik Oyunları'na katılmak ve sonra altın madalya almaktı" diyen Gizem Girişmen, şunları kaydetti:

"Şampiyon olduktan sonra kürsüde İstiklal Marşımızı dinlemek ve bayrağımızın göndere çekildiğini görmek ise hayatımın en heyecanlı anıydı. Şuan bile anlatırken heyecan duyduğum bir anım. Şimdi, bizlerin ardından çok daha fazla genç sporcumuzun altınlar kazanıp, rekorlar kırması ve Türkiye'nin marka bir spor ülkesi olması yolunda marka sporcularıyla da anılması için durmadan çalışıyoruz. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ülkemiz genelinde başlattığı tesisleşme hamlesi ve bu tesislere herkesin erişebilmesine yönelik entegrasyon çalışmaları büyük önem taşıyor. Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'ın da bu konudaki ilgisi ve hassasiyeti, biz sporcular için heyecan ve gurur verici."

"GENÇ NÜFUSUMUZ SPORDA BAŞARI İÇİN ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL"

Sportif kariyeri açısında ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaştığını dile getiren Gizem Girişmen, Türkiye'nin yetiştirdiği bir sporcu olarak asıl hedefinin, hangi platform olursa olsun ülkesini en iyi şekilde temsil etmek olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Ülkemiz, çok zorlu süreçlerin ardından bugünlere ulaştı. Ben de atalarımızın Kurtuluş Savaşı'nda canları pahasına bize emanet ettiği bu güzel topraklara bir nebze de olsa borcumu ödeyebilmek için var gücümle çalışıyorum. Oldukça genç bir nüfusumuz var. Bu genç kardeşlerimizin spora ilgi duyması, ülkemizde spor kültürünün gelişmesi adına çok önemli ve çok umut verici bir gelişme. Sportif başarı anlamında genç nüfusumuz ile çok ciddi bir potansiyele sahibiz. Bu potansiyeli, bilinçli sporcu, doğru tesisler, doğru eğitim ve antrenman programı ile bütünleştirirsek sporcularımız ve ülkemiz çok ciddi başarılara imza atacaktır."

Gizem Girişmen'in Uluslararası Başarıları şöyle:

2006, EPC Avrupa Okçuluk Şampiyonası Avrupa Üçüncülüğü

2007, Çek Cumhuriyeti Uluslararası Okçuluk Turnuvası Olimpik Yay ARW2 Kadınlarda Birincilik

2008, Pekin Paralimpik Yaz Oyunları Altın Madalya

2008, İngiltere FITA (Uluslararası Okçuluk Federasyonu )Avrupa Okçuluk Grand Prix Yarışması Olimpik Yay ARW2 Kadınlarda İkincilik

2007-2010 Üç Yıl boyunca IPC Dünya Sıralaması Birinciliği

2009 Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası ARW2 Klasik Yay Bayan Dünya Şampiyonu + Klasik Yay Bayan Takım Dünya Üçüncüsü

2009 Uluslararası Paralimpik Komite Tarafından Ayın Sporcusu

Laureus Dünya Spor Ödüllerinde Yılın Engelli Sporcusu Adaylığı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title