Haberler

Hedef Dünya Şampiyonluğu

Ampute Milli Futbol Takımımız, Meksika'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor. Hazırlık kampının Bolu'daki ilk etabını tamamlayan milli takım, ikinci etabı Kızılcahamam'da yaptığı çalışmalarla sürdürüyor.

Milli Takımımız, şampiyona hazırlıklarını 12 Eylül'de Polonya'da katılacağı Avrupa Cup Turnuvası ile sürdürecek. Turnuva sonrası tekrar yurda dönecek olan Milli Takımımız, 20 Ekim'de İran'ı misafir edecek. 12-27 Kasım tarihleri arasında son hazırlıklarını tamamlayacak olan milliler, daha sonra 32 ülkenin katılacağı Meksika'daki Dünya Şampiyonası için yola çıkacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı Gençlik Spor Dergisi'ne konuşan Milli Takım Teknik Direktörü Halil İbrahim Köprülü, daha önce dünya şampiyonalarında finali hep küçük talihsizliklerle kaçırdıklarını ve üçüncülükler yakaladıklarını belirterek, "Bu defa kupanın ucundan tuttuğumuzu hissediyorum, özlemini çektiğimiz kupayı bu defa alacağımıza inanıyorum. İyi ülkelerin olduğunu kabul ediyorum ama biz de oldukça iyiyiz" dedi.

"BAKANIMIZ ÇAĞATAY KILIÇ'IN ZİYARETİ BİZİ MUTLU EDER"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'na verdiği destekle, başarıların arttığı ve ivme kazandığını söyleyen Köprülü, "Bakanlığımız hem tesisleşme, hem de liglerimizin finanse edilmesi konusunda desteklerini bizden esirgemedi. Emeklerinden dolayı Bakanlığımıza ve Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz. Sporcu arkadaşlarımın ve benim umudum, Sayın Bakanımızın kamplarımızdan birini ziyaret ederek bizi mutlu etmesidir" diye konuştu.

Çalışmaların son derece iyi gittiğini söyleyen takım kaptanı Ali Budak, "Biz saha içinde mücadele ediyoruz, sahanın dışında bizi destekleyen kocaman yürekli insanlara inşallah o kupayı getirebiliriz" açıklamasını yaptı.

Osman Çakmak ise takım bilinci ve birlikteliğiyle çok sıkı bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayarak "Kupaya koşuyoruz. Artık üçüncülük bizi tatmin etmiyor, inancımızı ve ümidimizi kaybetmeden bu yolda mücadele edeceğiz" dedi.

"Önce Polonya'dan sonra da Meksika'dan mutlu dönerek herkese kupa sevincini yaşatmak istiyoruz" diyen Barış Telli, rakiplerinden çekinmediklerini ve şampiyon olacaklarını ifade etti.

"KALPLERİYLE ENGELLERİ BİR BİR AŞTILAR"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin son 12 yılda hemen her alanda engelleri bir bir aşarak çok daha güzel bir sportif geleceğe ilerlediğini belirterek, "Biz, yaptığımız yatırımlarla ülkemiz sporundaki alt ve üst yapı engellerini geride bırakırken, Ampute takımlarımızın da önlerindeki engelleri tek tek aşarak önemli başarılara imza atacaklarına inanıyorum" yorumunu yaptı.

Bakanlık olarak sporun her alanında var olabilmek adına birbirinden önemli projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Tabi ki sadece spora yatırım yapmak tek başına bir şey ifade etmiyor. Marka sporcular yetiştirebilmek gibi öncelikli hedeflerimiz var. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Sporcularımızın bedenlerindeki engelleri, kalplerindeki kocaman engel tanımazlıkla aşmalarını görmek bizler için mutluluk verici. Şimdi önümüzde önemli bir hedef var. Ampute Futbol Milli Takımımızın Meksika'dan Dünya Şampiyonu olarak dönmesi için elimizden gelen tüm desteği verdik. Onların da bu yolda terlerinin son damlasına kadar mücadele edeceklerine ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inancım tam. Tüm futbolcularımıza ve teknik heyetimize şimdiden başarılar diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Köprülü Polonya Bolu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title