Haberler

HDP Yönetiminde 1 Kasım Depremi

Güncelleme:

HDP'de seçim nedeniyle ertelenen olağan kongrenin iki ay içinde yapılması bekleniyor. Kongrede partinin yönetim kademelerinde kapsamlı bir değişikliğe gidilecek.

HDP'de seçim nedeniyle ertelenen olağan kongre için hazırlık başlatılırken yönetim kademelerinde kapsamlı bir değişikliğe gidilmesi bekleniyor. Parti tüzüğündeki 'iki dönem kuralı'ndan etkilenen Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın yeniden adaylık durumu ise belirsizliğini koruyor.

KAPSAMLI DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK

HDP, DTK, DBP ve HDK eş başkanlarının katılımı ile önceki gün yapılan kapsamlı toplantıda, çözüm sürecinin geleceğinin yanı sıra HDP'nin oy kaybı, parti politikalarının değiştirilmesi ve partide değişim için planlamalar ele alındı. HDP yönetimi cumartesi günü de partinin il eşbaşkanlarını, pazar günü Parti Meclisi'ni (PM), gelecek hafta da Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplayacak. Toplantılarda HDP'nin yeni yol haritasına yön verilecek ve kongre tarihi netleştirilecek. Kongre ile birlikte yönetim kademelerinde kapsamlı bir değişikliğe gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP'YE ÇAĞRI

Eşbaşkan Figen Yüksekdağ, DİHA'ya yaptığı değerlendirmelerde önümüzdeki süreçte izleyecekleri yol haritasını şöyle özetledi:

"Aralık sonu ya da ocak başında kongremizi gerçekleştireceğiz. Bütün yönetim kademelerimizi yeniden düzenleyeceğiz. Siyasi olarak önemli bir görev ve sorumluluğu üstlendik. Meclis'in üçüncü partisi olarak çıktık, ancak Meclis'in ikinci partisi gibi çalışacağız. Meclis çatısı altında, Türkiye halklarının taleplerinin en etkili, en iyi ana muhalefet çalışmasını yürüteceğiz. Yeni ve demokratik bir anayasanın yapılabilmesi için Meclis içinde ve dışındaki bütün demokrasi güçlerini birleştirme yönünde bir siyasi tutum belirledik." Yüksekdağ, Meclis'te birlikte hareket edilmesi konusunda CHP'ye çağrı da yaptı.

Yüksekdağ, HDP olarak, yeni dönemde çözüm sürecine ilişkin izleyeceği politika konusunda parlamentoyu adres gösterdi.

DEMİRTAŞ DEVAM ETMELİ

Hazırlık çalışması devam eden HDP'nin olağan kongresinde "İki dönem" kuralının işletilmesi halinde Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın yeniden eşbaşkanlığa aday olup olmayacağı netlik kazanmadı. Taban, Demirtaş'ın yeniden eşbaşkan olmasında ısrar ediyor. Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Twitter hesabından HDP yönetimine seslendi. Partide yeniden yapılanmaya gidilmesini isteyen Kaplan, "2 dönem kuralı gözden geçirilmeli, Selahattin Demirtaş devam etmeli" dedi.

(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Merkez Yürütme Kurulu Selahattin Demirtaş Sıkıcı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren Kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor?
500

Yorumlar (125)

hamit:

HDP ye oy verdiğim için çok pişmanım.bundan sonra akp

37
21
yanıtYanıtla
Hakan:

Binlerce oyum olsa hdp ye kurban ederim. Biji hdp.!

yanıt2
yanıt5
DOBRA:

YÜREKLERİNDEKİ PİSLİK YÜZLERİNE YANSIMIŞ

33
18
yanıtYanıtla
AKP Lİ:

HERKEZ AKILLI OLSUN BU HADP YE OY VEREN DOĞULU CAHİLLER. SİZDE PATLARSINIZ HDP GİBİ BİRGÜN. AKP Lİ

19
27
yanıtYanıtla
tırko:

zeka seviyesi işte. . . tırt

yanıt1
yanıt2
MALATYALI:

HAYVANIN KRAVAT TAKMIŞINI GÖRDÜNÜZ MÜ HİÇ? İŞTE BAKIN YUKARIDA!

23
22
yanıtYanıtla
AYNA:

Sözler kişinin aynasıdır.

yanıt4
yanıt7
Mehmed:

Hayvanın Malatyalısını ilk defa gördüm ama

yanıt11
yanıt5
DOBRA:

DENİZ: sen ayna yerine Demirtaş ı mı kullanıyorsun yoksa (aynada nerelerine bakıyorsun mesela)

yanıt1
yanıt7
TIRKO:

konuşanı da İLK KEZ GÖRÜYORUZ?

yanıt2
yanıt1
Tüm 125 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title