Haberler

HDP'yi Eleştiren Kürt Sanatçı Diyarbakır'ı Terk Ediyor

Güncelleme:

HDP'ye yönelik eleştirilerinin ardından darbedilen "Çiyager" olarak tanınan sanatçı Karakuş, " Çok acı verici ancak Diyarbakır'ı terk etmek zorunda kalıyorum." dedi.

Diyarbakır'da HDP'ye yönelik eleştirilerinin ardından darbedilen "Çiyager" olarak tanınan sanatçı Mehmet Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDP ve terör örgütü PKK'nın yanlışlarını dile getirmesiyle daha önce içinde yer aldığı kesimle ilişkilerinin bozulduğunu söyledi.

"DOĞRULARI SÖYLEMEK BU KESİMLERİ HUZURSUZ EDİYOR"

Doğruları dile getirmeye devam ettiği için de saldırılara maruz kaldığını belirten Çiyager, "'Doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulur' atasözü sanki bu kesim için söylenmiş. Doğruları söylemek bu kesimleri huzursuz ediyor. Ben doğruları, gerçekleri söyledim. Yaşananları dile getirdim ama demokrasi, düşünce özgürlüğü, daha özgür bir ortam için savaştığını savunanlar rahatsız oldu. Onlar, dile getirdikleri ilkeleriyle çeliştiler." dedi.

"DİYARBAKIR'I TERK ETMEK ZORUNDA KALIYORUM"

Saldırıya uğradıktan sonra birçok sanatçının kendisine destek verdiğini, şiddeti uygulayan kesime tepki gösterdiğini ifade eden Çiyager, şöyle konuştu: "Doğup büyüdüğüm yerden göç etmek zorunda kalıyorum. Kürt diline, kültürüne sahip çıkmış ve gelişmesine katkı sunmuş bir sanatçıya reva görülen yanlışlıklar ortada. Bu çok acı verici ancak ifade edeyim, Diyarbakır'ı terk etmek zorunda kalıyorum."

"DAVUTOĞLU MAĞDUR EDİLMİŞLİĞİME İLGİ GÖSTERDİ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde düzenlediği "Dost Meclisi Yemeği"ne katıldığını anımsatan Çiyager, "Kürtler ve Türkler yıllardır dosttur, beraber yaşıyorlar. Bu dostları ayırmaya çalışmanın anlamı yoktur. Davutoğlu, orada yıllardır verilen birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarını yeniledi. Başbakanımız mağdur edilmişliğime ilgisini gösterdi." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Ahmet Davutoğlu Diyarbakır Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (29)

xalo:

Senin gibi tüm kansızlar def olup gidecek

21
31
yanıtYanıtla
Batmane:

Cakallara yer yok

20
21
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Defol çakall seni

19
21
yanıtYanıtla
Urfalı_63:

Doğruları söylemekmiş. Sen o yalanları atarak, Akp den ne kadar para aldın. Akp sana hangi vaadi verdide Halkını sattın tirşikçi seni.

21
10
yanıtYanıtla
Defoll gitt:

Defoll giittt kimsinkii kendii kendinee dayakk atmişsindirr diyarbakirdaa yaşiyuorumm amaa adinii diymuşluğumm yuokk iyii reklamm yaptinn trt şeş senii beklerr

21
10
yanıtYanıtla
CAN:

AHMET KAYA YA SAHİP ÇIKAMAYANLAR SANA SAHİP ÇIKAR BU SEFER UMARIM. .

21
5
yanıtYanıtla
Eyyup yargülMobil-IOS:

İnan ben kürt bir insanım bunun sanatçı olduğunu bilmiyordum bıda her halde magazinleşip kendini pazarlamak istiyor

16
4
yanıtYanıtla
Urfalı Mobil-IOS:

Eşi ve eşinin kardeşleri çıkıp açıkladı. Bu adamı ailevi bir meseleden kaynaklı dövmüşler. TRT kurdi de iş bulmak için reklam yapıyor.

14
6
yanıtYanıtla
:

Başka yerdede kovalanır, halkına ihanet eden kimseye yar olmaz diyorlar.

9
8
yanıtYanıtla
Ne o kim:

Ne zaman sanatçı olmuş. Ne zaman kürt olmuş. Satılık adam ılmuş. Vadeside dolmuş.

9
7
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title