Haberler

HDP'ye Syriza Soruşturması

Güncelleme:

Cumhuriyet Başsavcılığı HDP'nin İzmir mitingine, Yunanistan'ın iktidarda bulunan Syriza Partisi'nin yöneticilerinden Bournous'un katılmasıyla ilgili soruşturma açtı.

HDP'nin seçim öncesi yaptığı İzmir mitinginde Yunanistan'ın iktidarda bulunan Syriza Partisi'nin yöneticilerinin de katılarak barış ve kardeşlik söylemlerinin vurgulandığı konuşma için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Soruşturmanın yasa uyarınca siyasi parti toplantılarında yabancı konukların konuşması için zorunlu olan valiliğe haber verilmemesi nedeniyle açıldığı belirtildi. Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermek üzere çağrılan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, "Biz neyle uğraşıyoruz onlar neyle uğraşıyor?" dedi.

BOURNOS, BARIŞ VE KARDEŞLİKLE İLGİLİ BİR KONUŞMA YAPMIŞTI

HDP, 23 Mayıs'ta yaptığı İzmir mitinginde Ege'nin iki yakasının kardeşliğine vurgu yapmak amacıyla Yunanistan'ın iktidarda bulunan partisi Syriza'nın yöneticilerini davet etti. Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapılan mitingte HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan önce Syriza Partisi Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous konuşarak, iki ülke arasındaki barış ve kardeşliğe dikkat çekti.

ÖNCEDEN BİLDİRİLMEDİĞİ İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, 2 bin 911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun göre 'yabancıların toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde topluluğa hitap etmeleri için toplantının yapıldığı yerin en büyük mülki idare amirine 48 saat önceden bildirimde bulunulması gerekir' maddesine aykırı davrandığı gerekçesiyle HDP İzmir Eş İl Başkanı Cavit Uğur hakkında soruşturma başlattı. Uğur, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü Toplumsal Olaylar Büro Amirliği'ne davet edildi.

"12 EYLÜL TÜRKİYE'Sİ"

Önümüzdeki günlerde ifadesini verecek olan HDP İzmir Eş İl Başkanı Cavit Uğur, soruşturmaya tepki gösterirken şöyle dedi:

"Bu tuzakçı devlet anlayışını gösteriyor. Komşumuz Yunanistan'ın iktidar partisindeki bir yetkili İzmir'de barış ve özgürlük diyor. Bundan dolayı soruşturma geçiriyoruz. Tesadüftür ki bize soruşturma resmi yazısı geldiğinde İzmir Milletvekilimiz Ertuğrul Kürkçü de Syriza'nın davetlisi olarak Atina'da yapılan Direniş Festivali'ne konuşmacı olarak gitti. Biz neyle uğraşıyoruz. Onlar ne ile uğraşıyor. Biz özellikle haber vermemiş değiliz ki. Misafir olarak davet ettik son ana kadar kimlerin katılacağı belli değildi. Aksi taktirde neden bildirimde bulunmaktan kaçınalım? Bu, 12 Eylül Türkiye'si. Kenan Evren öldü ama onun anlayışını taşıyan rejim kurumları dimdik ayakta duruyor. Bu ülke o ruhla, faşist ve dışlayıcı politikalarla yönetiliyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Yunanistan İzmir Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (53)

TARİH:

Bİ ERKEN SEÇİM OLSADA ŞU HDP TARİH OLUR. . . BU HDP BU ÜLKEYE NE VERMİŞ NE VERECEK MİLLETVEKİLLERİ TÜRKÇE BİLMİYO , , ,

24
54
yanıtYanıtla
WWW:

HDP BU İŞTE YUNALI BİRİNİ NEDEN DAVET EDERLER, , , HDP YE FIRSAT KALSA DEMEKKİ YUNANLILARA VERİLER BU TOPRAKLARI

22
38
yanıtYanıtla
NadalmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Nazi kafalılar Naziii savcıları ...

37
23
yanıtYanıtla
EVET:

AYSEL TUĞLUK, , , PKK LI OLMAKTAN YAKINDA İÇERİ GİRECEK, , , VE DİĞERLERİ SIRADA

23
36
yanıtYanıtla
ERKEN SEÇİM OLMALI:

ERKEN SEÇİMMMMMMMMMMMM AKP YÜZDE 60 HDP YÜZDE 06

22
36
yanıtYanıtla
MİDYATLİmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ne alaka ya yaşasın HDP BİJİ HDP

27
30
yanıtYanıtla
ZAZA21:

boş işlerle uğraşmayı ne kadar çok sevisiz

47
2
yanıtYanıtla
TürkiyemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Savcının başka işi yok sanki

14
25
yanıtYanıtla
vatandaş:

izmiride Yunanlılara söz vermişler ellaam oylar hdp ye Türkiye koalisyona, karanlığa aferin size muhalefetler

28
10
yanıtYanıtla
KUTSAL:

hedepe lilere MÜSLÜMAN değilsiniz dediğimizde bir de kızıyorlar

20
15
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title