Haberler

Hdp ve Dbp'ten "Darbe" Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından ‘Darbelere geçit yok’ isimli basın açıklaması yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından 'Darbelere geçit yok' isimli basın açıklaması yapıldı.

Düzenlenen basın açıklamasına katılan HDP Muş Milletvekili Av. Burcu Çelik Özkan, darbe girişimine yönelik açıklamalarda bulundu. Çelik, "Saygıdeğer halkımız, bizler darbe gecesi itibari ile bu sürecin karşısında olduğumuzu hem parti organlarımız hem genel başkanlık düzeyinde defaten yaptığımız açıklamalarla duruşumuzu ortaya koyduk. Esas bugün konuşmamız gereken mesele darbe sürecine nasıl geldik. Darbe zeminini hazırlayan faktörlerin ne olduğu, unsurların ne olduğu ve bugünden itibaren Türkiye haklarının ve toplumun beklentisinin oluşması gereken günlerden geçiyoruz. Bakın, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi biz Halkların Demokratik Partisi olarak o güne kadar bulunduğumuz her alanda, her platformda merkezi olarak yürüttüğümüz diplomaside bu sürecin her an yaşanacağını deklare ettik. En üst merciden yetkililere aktardık, fakat önleminin alınamadığını ve NATO'nun en büyük ikinci ordusu olarak ün yapmış olan ordunun askerleri içinden bazı grupların bu girişimi gerçekleştirdiğine hepimiz tanıklık ettik" dedi.

Türkiye halklarının demokrasiden yana olduğunun altını çizen Çelik, "Türkiye halklarının tamamı hiç ayrım yapmadan Türkler, Kürtler, Müslümanlar, Aleviler, Hıristiyanlar ve ülkenin bütün kesimleri 'sadece demokrasiden yanayız' dediler. Sadece 'ülkenin huzurundan, barışından yanayız' diyerek yaklaşık 10 gündür bu darbeye karşı dimdik ayakta durduklarını bizlerde biliyoruz. Bugün bu meydanlarda olmamızın gerekçesi de budur. Bugün çok önemli bir noktadayız. Bu süreci, bu geldiğimiz noktayı eğer hep beraber bunu bir fırsata çevirmezsek emin olun ki şu anda sadece askıya alınmış darbe süreci ne yazık ki tekrardan ortaya çıkacak ve tekrardan hortlayacak ve tekrardan halkımıza silah çekecektir. Tanklar tekrardan bu halkın üzerinden geçirilmeye çalışılacaktır. Halkın tanklarla buluşması bu ülkede ilk defa yaşanmıyor" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Türkiye Muş Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title