Haberler

Hdp Van Milletvekillerinden Vantso'ya Ziyaret

Halkların Demokratik Partisi HDP Van Milletvekillerinden Van Ticaret ve Sanayi Odası’na (VANTSO) ZiyaretHDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe ve HDP Van İl Eşbaşkanı Derya Hayva ile parti yöneticileri VANTSO’yu ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi HDP Van Milletvekillerinden Van Ticaret ve Sanayi Odası'na (VANTSO) Ziyaret

HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe ve HDP Van İl Eşbaşkanı Derya Hayva ile parti yöneticileri VANTSO'yu ziyaret etti. Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van'ın 1 milyon 100 bin nüfusa ulaştığını ve genç bir nüfusa sahip olduğunu söyledi. Van nüfusunun yüzde 20'sinin işsiz olduğunu ve HDP'nin buna karşı politik bir duruşla farkındalık oluşturması gerektiğini kaydeden Takva, "Van'ın vekili olmak zordur. Halkla bir araya geldiğinizde karşılaştığınız talepler sizleri zorlayacaktır. Biz sık sık vekillerimizle bu tartışmaları yürüttük. Kapımız her zaman size açıktır. Bizler sorunların çözümü noktasında sürekli sizlerle paylaşım içerisinde olacağız" dedi.

Seçimlerle ilgili değerlendirmede de bulunan Takva, "7 Haziran 2015 Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile halkımız iradesini sandığa yansıtmıştır. Ülke genelinde seçimlere katılımın yüksek olması da ayrıca sevindirici olmuştur. HDP'nin ilimizde yüksek oranda oy alması bölgenin sorunlarının daha fazla gündeme taşınması ve çözüme kavuşmasında etkili olacaktır. Seçim sonrası hükümetin kurulması çalışmalarında Avrupa'daki koalisyon uygulamaları incelemelidir. Halkın koalisyon kurulsun yönündeki iradesi sonuca ermelidir" şeklinde konuştu.

Necdet Takva; "İlimiz ülke genelinde yaşanan ekonomik durgunluğa ek olarak yerel bir ekonomik kriz yaşamaktadır. Çok fazla beklentimiz ve çözüme kavuşması gereken sorunlarımızın olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle bölgeler arası gelişmişlik farkının oluşturduğu makasın daralması, ilimiz yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda radikal tedbirlerin alınması gerekmektedir. Milletvekillerimizden beklentimiz bu sorunları çözümü konusunda çaba göstermeleridir. Van tarihinde ilk kez 3 kadın milletvekili ilimizi temsil edecektir. Bu durum nüfusunun yarısı kadın olan şehrimizde kadınların aynı zamanda ekonomik hayatın aktörleri olarak rol üstlenmeleri bakımından ümit verici bir gelişme olmuştur" şeklinde sözlerini tamamladı.

Daha sonra bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar; "Seçimden önce VANTSO'yu ziyaret ettiğimizde bizlere sunmuş olduğunuz, ilimizin genel sorunlarını anlatan raporunuzu yazılı olarak da almış bulunuyoruz. Bizler ilimizin sorunlarının farkındayız ve tüm dinamiklerle işbirliği yaparak bunların çözümü için çalışacağız" dedi.

Özyaşar'ın ardından kısa bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Tuba Hezer; "Van' da %74 gibi yüksek bir oy oranıyla seçilmiş bulunuyoruz. Bu sorumluluğumuzun farkındayız, bizler üzerimize düşeni yapacağız, sorunların çözümü için işbirliği içinde olacağız" dedi.

Son olarak konuşan HDP Van Milletvekili Remzi Özgökçe; "Bizler Van'ın sorunlarının çözümü noktasında gerek sizlerle gerek ise tüm sivil toplum örgütleri ile sürekli istişare halinde olacağız. Bunu biliyoruz ki sorunların çözümü ancak birlikte hareket ederek ve işbirliği geliştirerek mümkündür. Bunun bilinci ile elimizden gelen tüm çabayı bu kent için harcayacağız dedi. Özgökçe; VANTSO tarafından hazırlanan ve ilimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren raporları aldık. Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Selami Özyaşar Remzi Özgökçe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title