Haberler

Hdp Van Milletvekilleri Başkale'de

HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Tuğba Hezer ve Selami Özyaşar, Başkale ilçesini ziyaret etti.

HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Tuğba Hezer ve Selami Özyaşar, Başkale ilçesini ziyaret etti.

Botan, Hezer ve Özyaşar'a ilçe ziyaretinde DBP Van Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Başkale İlçe Eş Başkanları Gülistan Orhan ve Daştan Şimşek, DBP ilçe Eş Başkanı Zehra Ayhan, DBP ve HDP'li yöneticiler, Kurdi-Der, Meya-Der, Belediye meclis üyeleri ve DTK Delegesi Derviş Polat eşlik etti.

Esnaf ziyaretinin ardından DBP İlçe binasını da ziyaret eden milletvekilleri adına konuşan DBP Van Eş Başkanı Şahin, "12 Eylül cuntasının koyduğu bir baraj sistemi vardı. Bu baraj sistemi biz Kürtler için kurulmuş bir baraj sistemiydi. Bu barajı aşmak ve bu baraj sistemini sandığa gömmekti amacımız. Tabi ki bunu başardık" diye konuştu.

Başkale DTK delegesi Derviş Polat ise "Başkale için kim ne üstüne düşmüşse hakkıyla yerine getirdi ve bu başarı bu şekilde sağlandı. Kurumlarımız adına bütün Başkale halkına teşekkür ediyoruz. Çünkü bu emek bütün halkların emeğidir" dedi.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer ise Türkiye'de sadece seçim süreçlerinin kırk yıllık bir mücadele olduğunu belirterek, "Bu mücadele barajı geçmemizi sağladı" ifadesini kullandı.

Milletvekili Lezgin Botan da "En büyük cevabı tabi ki sizler sandıkta verdiniz. Başkale'nin yeri farklıdır. Başkale'den onur duyuyoruz. Emekleriniz ve çalışmalarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bir seferberlik ruhuyla çalıştınız ve adınızı tarihe yazdırdınız" diye konuştu.

HDP Van Milletvekillerinden Selami Özyaşar ise seçim sonuçlarındaki emeğin bütün Başkale halkının emeği olduğunu belirtti.

Daha sonra Başkale Belediyesini ziyaret eden milletvekillerini belediye binasında Belediye Başkan Yardımcısı Şengül Polat karşıladı.

Ziyaretin ardından Botan, Hezer ve Özyaşar ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Lezgin Botan Başkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title