Haberler

Hdp Van'da Seçim Zaferini Kutladı

Milletvekili genel seçimlerinde Van'da 8 milletvekilinden 7'sini kazanan HDP kutlama programı düzenledi. Programda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Her yerde haklı olanlar kazandı. Barışın, demokrasinin, özgürlüğün sözünü verdik. İşte bu sözü verenler kazandı" dedi.

Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki Musa Anter Parkın'da yapılan kutlamalara HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, yeni seçilen milletvekilleri ve yaklayşık 25 bin kişi katıldı. Kutlamaya katılanlar ellerinde Abdullah Öcalan posterleri ile HDP ve PKK bayraklarıyla birlikte Türk Bayrağı da taşıdı. Milletvekillerin selamlamasının ardından platforma HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ çıktı. Kürtlerin direnerek zafer elde ettiğini belirten Yüksekdağ, "Her yerde haklı olanlar kazandı, halklarımız kazandı, bizler kazandık, direnenler kazandı. Bugün direne direne kazananların zaferini ilan ediyoruz. Bize karanlığı, zulmü, baraj altında kalmayı dayatanlar kaybetti. Bütün Türkiye halklarına, bölge halklarına yeni bir yaşam için söz verdik. Analarımıza, şehitlerimize, geleceğimiz olan çocuklarımıza söz verdik. Barışın özgürlüğün demokrasinin sözünü verdik ve işte bu sözü verenler kazandı" dedi.

SEÇİMİN TEK KAZANANI HDP

Seçimin tek kazananın HDP olduğunu belirten Yüksekdağ, oylarını katlayarak büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın kibirlendiğini belirten Yüksekdağ, "Demiştik ki ey AKP, ey Cumhurbaşkanı bize zulmü haksızlığı, inkarı dayatanlar, kibrinden geçilmeyenler, halkımızın tepesine saraylar, diktatörlükler kuranlar böyle böbürlenmeyin. Güç sarhoşu olmayın. Halkınıza tepeden bakmayın. Günü gelir o halk size öyle bir tepeden bakar ki feleğinizi şaşırırsınız. Artık bizleri baraj altında bırakmaya çalışanlar baraj altında kaldı. Türkiye'ye çözümsüzlüğü, inkarı, sömürüyü dayatanlar baraj altında kaldı. Artık bu ülkede inkar edilen tek bir halk tek bir inanç kalmayacak. Kürt halkı hak ettiği büyük özgürlüğüyle bugün kucaklaşıyor" dedi.

YENİ ANAYASA

Artık yüzde 10 barajının tarihin çöplüğüne atıldığını belirten Yüksekdağ, "Artık yüzde 10 barajı, 80 faşist darbesinin barajı tarihin çöplüğüne atıldı. 80 darbesinin antidemokratik inkarcı faşist anayasası bugünden itibaren hükümsüzdür. Artık halklarımız yeni bir anayasa yazmaya başladı. Türkiye'nin yeni demokratik anayasasını yazıyoruz. Bütün Türkiye halkları yeni bir demokrasi hukukuna kavuşacak. Bizler 13.1 bu kadar büyük bir başarının altına imza attık. Bu oran varya tarihte yepyeni ve tertemiz bir sayfa açtı. Türkiye'de sandıklarda bir devrim yaptı. Halklarımızın demokratik iktidar yürüyüşünün başladığı gün 7 Haziran'dır" diye konuştu.

7 HAZİRAN'DA BÜTÜN HALKLARLA KUCAKLAŞTIK

Kürtlerin 7 Haziran'la birlikte bütün Türkiye halklarıyla kucaklaştığını belirten ŞYüksekdağ, "7 Haziran günü bugüne kadar bizden koparılmaya çalışılan  bütün halklarımızla kucaklaşma günümüzdür. 7 Haziran günü Türkiye'nin birliğini hep birlikte sağladık. Yaşayacağımız ortak yurt, ortak vatan için temellerimizi artık. Artık hiç kimse Türkiye halklarını ayıramaycak. Bugün bu büyük zaferin coşkusuyla yeni bir yola giriyoruz" dedi.

TÜRKİYE'NİN TOĞRAĞINI KİMSEYE VERMEYE NİYETİMİZ YOK

Türkiye'nin geleceğinin HDP olduğunu belirten Yüksekdağ, "Türkiyenin yeni iktidar gücü HDP'dir. Çok şükür Allah'ın izniyle sizin varlığınız ve desteğinizle bütün dünya sözümüzün gerçek olduğunu görüyor. Memleketin karış karış toprağını kimseye vermeye neyetimiz yok . Bu memleket bizim. Mazlumun ahı çıkıyor bugün. Bizler büyük insanlığa inandık ve kazandık. Ancak birisi varki bizim büyük zaferimizin asıl mimarıdır. HDP projesinin ilham kaynağı ve mimarı ve sahibidir. Kazandığımız zaferi ona ithaf ediyoruz. Sayın Öcalan'a, halklarımızın başkanına. En zor koşullarda dahi Türkiye halklarının birliğine, barışa, demokrasiye inandı. Asla ve asla Türkiye halklarından umudunu kesmedi" dedi.

AÇILIŞ BÖYLE YAPILIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanına karşı biz sandık açılışımızı yapıyoruz. Sandıkların açılışını yaptık. Van sandıkların açılışını yaptı. 7'ye 1 açtık. Bu halkın açılışıdır" dedi. Kutlama programı yerel sanatçıların konseriyle son buldu. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
title