Haberler

Hdp, Tokat Adaylarını Tanıttı

Tokat'ta Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere katılacak 5 milletvekili adayını tanıttı.

Tokat'ta Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere katılacak 5 milletvekili adayını tanıttı.

Yeşilırmak Mahallesi'nde bulunan HDP seçim irtibat salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına partinin Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, milletvekili adayları ile partililer katıldı. Program öncesinde seçim bürosu girişine, 'Laik Demokratik bir ülke için HDP Meclise' yazılı afiş asıldı. Burada konuşan Altınörs, 81 ilde milletvekili adaylarının bulunduğunu söyleyerek, "HDP şu ya da bu bölgeye sıkıştırılmayacak bir barış ve demokrasi iddiasıdır. HDP'nin parti olarak seçimlere girmesinin herhalde Türkiye'ye katkısı, Türkiye'nin barışını geliştirme noktasında farklı bir hakların kimlikleri aynı çatı altında buluşturabilme başarısıdır. HDP Türkiye'nin demokratikleşmesi, toplumun bütün kesimlerinin arzu ettiği bir içerikte şekillenme noktasında mücadelesini seçimlerde de sürdürüyor. Hiç kuşkusuz bizim önümüzde bariyerler, engeller var. Bunlardan en önemlisi yüzde 10 seçim barajıdır. Partimiz seçimlere katılımıyla herhalde Türkiye'de bugüne kadar süre gelen bu utanç ve ayıbı Türkiye'de sona erdirecek bir hamleyi gerçekleştiriyor" dedi.

Açıklama sonrası milletvekili adayları Murat Toprak, Erkan Keskin, Kadir Akkaya, Gülcan Gümüş kendisini tanıtı. İkinci sıra Milletvekili Adayı Bahar Özer'in sağlık sorunları nedeni ile programa katılamadığı bildirildi. Basın açıklamasının ardından seçim bürosu önünde basına poz veren HDP'liler halay çekti. Tanıtım etkinliği nedeniyle çok sayıda polis çevrede güvenlik önlemleri aldı. - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title