Haberler

HDP Tabelasını İndirmeye Beş Yıla Kadar Hapis İstemi

Güncelleme:

Fethiye'de, HDP binasının açılışı nedeniyle çıkan olaylarda gözaltına alınan 118 kişi hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis istendi.

118 KİŞİ HAKKINDA DAVA

Fethiye'de, 9 Mart 2014 Pazar günü HDP ilçe binasının açılacağını duyan yaklaşık 5 bin kişi partinin bulunduğu sokakta toplanarak protesto yapıp HDP tabelasını indirdi. Olaylara karışan 118 kişi hakkında iddianame hazırlandı. 62 sayfalık iddianamede, 118 kişi hakkında, siyasi hakların kullanılmasını engellemek, toplantı yürüyüş kanununa muhalefet, polise mukavemet ve mala zarar vermek gibi suçlardan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile dava açıldı. İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği ve HDP Fethiye Belediye Başkan Adayı Hasan Kal ile birlikte 12 kişi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Aralarında CHP Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu'nun da bulunduğu 118 kişi Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

HDP Fethiye İlçe Teşkilatı'nın Atatürk Caddesi 501'inci sokaktaki ilçe binasının saat 14.00'de açılışının yapılacağını öğrenen yaklaşık 5 bin kişi bina çevresinde toplanarak polis barikatlarını aşıp bina çevresine kadar geldi. Kalabalık, 3 saat eylem yaparak hem açılışa engel oldu hem de tabelayı indirip yerine Türk bayrakları astı. Bu gerginliği olay yerine gelen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Demokrat Partili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, dönemin İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal önlemeye çalıştı. Bir polisin gözünden yaralandığı olaylar itfaiye tarafından tabelanın indirilmesinin ardından büyümeden yatıştırıldı. Polis ilçe genelinde güvenlik önlemleri aldı. Buna rağmen gençler ve çok sayıda vatandaş bir araya gelerek bu işyerlerine saldırıda bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞLARDI

Olaylar üzerine İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, HDP Fethiye Belediye Başkan Adayı Hasan Kal ile 12 kişi Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak suç duyurusunda bulundu. Olaylar nedeniyle dört gün boyunca polis tarafından 118 kişigöz altına alındı. Önce serbest bırakılan 7 kişi daha sonra tutuklanıp denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çağdaş Hukukçular Derneği Hasan Kal Fethiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (11)

caner:

Verın bu cezayı bunlara akıları başlarına gelsın......

13
16
yanıtYanıtla
S.BERBER:

VATANINI SEVMEK ŞUÇSA BU ÜLKEDE SUÇLUYUM BENDE......

22
5
yanıtYanıtla
ERGUN:

bdp ve hdp liler her sokağa çıktığında ortalığı karıştırıyorlar. çünkü medeniyeti daha idrak edememişler. o cezaları isteyen savcılar, bdp ve hdp liler için çiçek-çikolata siparişi mi verdi acaba ???????????????

17
3
yanıtYanıtla
mustafa çevik:

Bu iktidarın gücü ancak vatansever Türk milletine yetiyor galiba adamlar ülkenin bayragını indiriyor kimse gıkını çıkarmıyor.

16
2
yanıtYanıtla
can:

bu hareketi sıkisa duğuda yapın

5
12
yanıtYanıtla
ESAS ATATURKCU:

AKİL DENİLEN ADAMLAR NERDE AKİLLER ÇIKIN PİYASAYA ARTIK ESERİNİZİ GÖRÜN

13
4
yanıtYanıtla
HAİNE SES YOK:

VATANINI SEVMEK ŞUÇSA BU ÜLKEDE SUÇLUYUM BENDE......

12
4
yanıtYanıtla
vatansever mazlum:

adamlar bayrak indiriyor kışladan ceza yok sen tabela indirdin diye beş yıl bu ülke kimlerin eline kaldı. ya devlet başa ya kuzgun leşe demiş ATALAR işte kuzgun leşe dedikleri bu olsa gerek

10
4
yanıtYanıtla
.................:

ELLEMEYİN ONLAR DAHA ÇOCUKTU.....

11
3
yanıtYanıtla
suclu giresunlu:

Vaybe arkadaş biz bayrak indirilir yürüyüş yapmak isteriz biber gazı yeriz vatan millet sakarya deriz hapis istenir.biz kimiz kime hizmet ediyoruz.Sokaklar ateşe verilir canlar verilir adanı bile dogru söyleyemediğim Profakasyon bunlar derler gecerler..........

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title