Haberler

HDP Standına Saldırıya 3 Partiden Ortak Kınama

Güncelleme:

İstanbul Büyükada ve Heybeliada'daki HDP seçim stantlarına düzenlenen saldırıyı AK Parti, CHP ve MHP'nin Adalar ilçe örgütleri ortak bir açıklama yayınlayarak kınadı.

İstanbul Büyükada ve Heybeliada'daki HDP seçim stantlarına dün gece yarısı saldırı düzenlendi. Olayın ardından AK Parti, CHP ve MHP'nin Adalar ilçe örgütleri de ortak bir açıklama yayınlayarak saldırıyı kınadı.

STANT MALZEMELERİ TAHRİP EDİLEREK YAKILDI

Heybeliada ve Büyükada'daki HDP seçim stantlarına dün gece yarısından sonra kimse yokken yapılan saldırılarda, stant malzemeleri tahrip edilerek yakıldı. Radikal'in haberine göre saldırının ardından Adalar ilçesindeki CHP, Ak Parti ve MHP ilçe örgütleri de ortak bir açıklama yayınlayarak saldırıyı kınadı. Açıklamada, "İlçemizde barış ve kardeşlik içinde devam eden seçim döneminin aynı şekilde sürmesini önemsediğimizi ve bunun için ortak çabalayacağımızı bildiriyor, saldırıyı kınıyoruz" denildi.

Adalar'daki saldırının ardından siyasi partilerden yapılan açıklamalar şöyle:

HDP'NİN AÇIKLAMASI

Adalar halklarına

Şarkılarımızla, halaylarımızla, horonlarımızla devam ettirdiğimiz seçim kampanyamız 16 Mayıs gecesi Büyükada ve Heybeliada'da kurulu seçim stantlarımıza yapılan provokatif saldırı ile engellenmek istenmiştir.

Ülkenin her yerinde HDP'ye karşı yapılan saldırıların demokrasi ve halkların kardeşliğine karşı saldırılar olduğunu biliyoruz. Bizler hiç bir provokasyona gelmeyerek halay ve horonlarımızla, bir şenlik havasında demokratik mücadelemize devam edeceğimizi tekrar söylüyoruz.

Saldırıların bizi yıldırmaz ve coşkumuzu azaltamaz. 8 Haziran günü barajları ve tüm engelleri yıkarak saldırganlara en iyi cevabı vereceğiz.
Yaşasın Halkların Kardeşliği!
Biji Bratiya Gelân!
Halkların Demokratik Partisi Adalar İlçe Örgütü

AK PARTİ, CHP ve MHP ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

Adalar kamuoyuna

16 Mayıs Cumartesi gece saatlerinde HDP'nin Heybeliada ve Büyükada seçim stantlarına bir saldırı yapıldığı ve yakılarak maddi zarar verildiği öğrenilmiştir.

Bizler, Adalar'da seçim çalışması yapan ve yan yana açtığımız stantlarda kampanya yürüten siyasi parti temsilcileri olarak;

İlçemizde barış ve kardeşlik içinde devam eden seçim döneminin aynı şekilde sürmesini önemsediğimizi ve bunun için ortak çabalayacağımızı bildiriyor, saldırıyı kınıyoruz.

Adalet ve Kalkınma Partisi Adalar İlçe Örgütü
Cumhuriyet Halk Partisi Adalar İlçe Örgütü
Milliyetçi Hareket Partisi Adalar İlçe Başkanlığı

Kaynak: Radikal

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Heybeliada Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (152)

mardinli:

inadina baris inadina asiti biji hdp

62
9
yanıtYanıtla
horiesmobilWeb@haberler.com:

HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP

53
14
yanıtYanıtla
horiesmobilWeb@haberler.com:

HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP

49
8
yanıtYanıtla
kuduzlarmobilWeb@haberler.com:

Saldiran alcaklar sahipleriniz ipinizi baglasin yoksa bu kuduz durumdan dolayi telef edilirsiniz belediye tarafindan

46
7
yanıtYanıtla
77mobilWeb@haberler.com:

İnadına hdp

44
8
yanıtYanıtla
tose:

HDP''nin kendi kendine yaptığı ortaya çıkmıştır. !! YEMEZLER, Sinsi ermeni uşakları. !!!!!!!

5
47
yanıtYanıtla
hdp amed örgütü:

bu saldırıyı yapanlar şerefsizin önde gidenidir

30
15
yanıtYanıtla
ki demirtaşmobilWeb@haberler.com:

ne utanmaz insanlar var

35
10
yanıtYanıtla
MHP:

Batıda HDP ye, doğuda diger partilere saldırı olursa o zaman asıl bölünme olur. yazık etmeyin, yapmayın. Her parti her yerde seçim çalışması yapma hakkına sahiptir. Bu ülke kimsenin tekelinde olmamalıdır. Bir MHP li olarak ben bu saldırıları yanlış buluyorum.

40
3
yanıtYanıtla
elazıg:

bu kadarda olmaz be yazık günah be göz göre göre adamlara siyaset yapma hakını bile vermiyoruz. . . peki ne yapsınlar . .

29
11
yanıtYanıtla
Tüm 152 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title