Haberler

Hdp Sözcüsü Bilgen: "Milletvekillerimizin Bir An Önce Bırakılacaklarını Umut Ediyoruz"

HDP Sözcüsü, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, tutuklu HDP milletvekillerinin bir an önce bırakılacaklarını umut ettiklerini belirterek, "Bu işi kaosa, ülkeye zarar verecek girişime dönüştürmeden yeni bir aklın egemen olmasını umut ediyoruz.

HDP Sözcüsü, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, tutuklu HDP milletvekillerinin bir an önce bırakılacaklarını umut ettiklerini belirterek, "Bu işi kaosa, ülkeye zarar verecek girişime dönüştürmeden yeni bir aklın egemen olmasını umut ediyoruz." dedi.

Bilgen, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda dün emekli bir bürokratın Oslo ve Habur süreciyle ilgili sözlerinin, ülke için ibretlik mesajlar içerdiğini savundu.

Bilgen, Oslo ve Habur için yapılan değerlendirmeyi, itirafları, tespitleri Dolmabahçe için yapmanın fırsat ve imkanını bulmakta bile zorlanacaklarını belirtti.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasının, bir terör operasyonu olduğuna dair algı oluşturulduğunu, bakanların, yurt dışından gelen heyetlere ifadeye gidilmediği için bunların yaşandığını söylediğini aktaran Bilgen, "Sorun sadece ifade olsaydı, 13 arkadaşımızı gözaltına aldıktan sonra 3'ünü bırakıp, 10'unu tutuklama yoluna gidilmezdi." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "8 Haziran'da onlara 80 milletvekili verildi onlar halkı sokağa döktüler, insanları öldürttüler." dediğini anımsatan Ayhan Bilgen, seçimlerin Kobani olaylarından 7-8 ay önce olduğunu kaydetti.

4 Kasım'dan sonra 441'den fazla HDP'linin gözaltına alındığını, bunun "Postmodern bir parti kapatma yöntemi" olduğunu ileri süren Bilgen, kendilerini kimin koruyup, kurtardığının takdirinin millete ait olduğunu vurguladı.

Bilgen, "Rakka ve Musul'a girme planı yapanlar, bu planlarını ortaya koyamadıkları için galiba B planı olarak HDP'ye girmeye, HDP yönetimini işlevsizleştirmeye karar vermişler. Bu, uluslararası hesaplaşmanın, bedelinin faturasını adeta HDP'ye ödetme girişimidir." ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün bir araya gelmesini, anayasa görüşmesi olarak kabul etmediklerini anlatan Bilgen, "Ver idamı, al başkanlığı" görüşmelerinin yapıldığını öne sürdü.

Milletvekillerinin bir an önce bırakılacaklarını umut ettiklerini vurgulayan Ayhan Bilgen, "İfade alma ile ilgiliyse tutuklama gerektirecek durumun olmaması gerekiyor. Bu işi kaosa, ülkeye zarar verecek girişime dönüştürmeden yeni bir aklın egemen olmasını umut ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bilgen, 14 Kasım'da MYK toplantısı yapacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Politika

Ayhan Bilgen Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title