Haberler

Hdp Sözcüsü Bilgen: Başkanlık Pazarlığı Uğruna Hiç Gecikmeden O Talimat Yerine Getiriliyor

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü görüşmesine dikkat çekerek, "Biz dünkü olağanüstü görüşme dahil bu platformlarda bu ortamlarda tam da gece...

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü görüşmesine dikkat çekerek, "Biz dünkü olağanüstü görüşme dahil bu platformlarda bu ortamlarda tam da gece yapılan operasyonu konuşulduğunu, planlandığını düşünüyoruz. Bir muhalefet partisi daha önce gurubunda da hedef gösterdi. Neden tutuklamıyorsunuz, diyerek net şekilde iktidara talimat verdi. Belli ki o talimatla başkanlık pazarlığı uğruna hemen hiç gecikmeden yerine getiriyor" dedi.

"MECLİS'TE PARTİ GRUP ODALARIMIZA GİRMEYİ BAŞARAMADIK, ANAHTARLAR VERİLMEDİ"

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, TBMM'de açıklamalarda bulundu. Gözaltıların siyasi bir operasyon olduğunu savunan Bilgen, "Bu açıklamayı saat 10'da genel merkezimizde yapamadığımız için buradayız. Diğer gözaltılardan sonra basın toplantısı duyurusu yapmış olmamıza rağmen çeşitli temaslar kurarak buna izin verilmedi. Genel merkezimiz abluka altında. Buraya parti grup odalarımıza bile sabahleyin girmeyi başaramadık. Anahtarlar verilmedi. Çeşitli temaslardan sonra girmeyi başarabildik. 1 Kasım'da da başaramadıklarını onun yıl dönümünde rövanşist zihniyetle hayata geçirmenin denemesidir. Dokunulmazlıklar kaldırılırken 'hiçbirimiz yargılanmaktan korkmuyoruz' dedik. Belediye başkanlarımıza yapılan ve dün gece eş başkanlarımızın da içinde bulunduğu 13 gözaltı var. Bu tabloyu kimse bir yargı süreci olarak gösteremez.15 Temmuz nasıl birileri tarafından Allah'ın lütfu olarak tarif edilebildiyse Allah'ın lütfundan ne kastedildiğini net bir şekilde görüyoruz" diye konuştu.

"DÜNKİ OLAĞANÜSTÜ GÖRÜŞMEDE BU OPERASYONUN PLANLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

'Mesele HDP meselesi değil' diyen Ayhan Bilgen şöyle konuştu: "4 il savcılığının aynı anda eş zamanı evleri basma kararı siyasi operasyondur. Mesele HDP milletvekilleri, HDP meselesi değildir. Mesele Türkiye'nin bir iç savaşa sürüklenme provokasyonunun hedefine ulaşıp ulaşmama meselesidir. ya bunu püskürteceğiz demokrasiden yana net tutumumuzu göstereceğiz, bu ülkede insanca yaşamının yolunu kuracağız ya da bu operasyonlar ülkeyi daha büyük kriz ve kaosun içine sürükleyecek ki bu başkanlığı dikensiz gül bahçesinde elde etme hesabının planının bir parçasına dönüşecek. Biz dün ki olağanüstü görüşme dahil bu platformlarda bu ortamlarda tam da gece yapılan operasyonu konuşulduğunu, planlandığını düşünüyoruz. Nasıl birileri siyasete tahammülsüzlüğü bir yol yöntem olarak hayata geçirmeye çalışıyorsa, demokrasi barıştan yana olan herkesin bugün söyleyeceği sözü söylemesi gerektiğini düşünüyoruz"

"MECLİS BAŞKANI 15 TEMMUZ'DA GÖSTERDİĞİ TAVRI GÖSTERMEZSE YARIN GEÇ OLABİLİR"

HDP'nin barıştan yana tercihini yaptığını söyleyen Bilgen, şu ifadeleri kullandı: "Dokunulmazlık meclisten geçerken bir kısım vekil şöyle ikna edildi. Emin olun hiçbir milletvekilini bu Meclis'ten bu defa vereyeceğiz. 90'lardaki manzara asla oluşmayacak. Size bu telkini verenler neredeler. Meclis Başkanı 15 Temmuz'da gösterdiği tavrı göstermezse siyasi partilere sahip çıkmazsa, ana muhalefet bu net tavrı ortaya koyamazsa yarın herkes için geç olabilir. Biz bombaların patladığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Patlatılan bombalarla dün geceki operasyonun üstünün örtülmesini doğru bulmuyoruz. Biz barıştan yana demokrasiden yana tercihimizi yaptık. Demokrasi bir bedel ister"

"DEMOKRASİDEN YANA OLAN HERKES BUGÜN SESİNİ YÜKSELTMELİDİR"

HDP Sözcüsü Bilgen, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bize oy veren 6 milyon seçmen, oy vermeyen ama demokrasiden yana olan herkes bugün sesini yükseltmelidir tavrını ortaya koymalıdır. Biz bugünlerin geçeceğini biliyoruz. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat nasıl geçtiyse bunun da geçeceğini biliyoruz. Ama bir kara leke olarak da Türkiye tarihine bu operasyonunun geçeceğini paylaşmak istiyoruz. MYK adına genel merkezde yapamadığımız açıklamayı burada paylaşmış olduk"

"AVRUPA PARLAMENTOSU ŞİMDİ SES VERMELİ"

Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi'nin tavrını ortaya koyması gerektiğini savunan Bilgen, "Avrupa Parlamentosu şimdi ses vermeli, AB konseyi şimdi tavrını ortaya koymalıdır. Bütün illerde demokratik tepkimizi ses vermeye çağırıyoruz. Bugün tutuklamayla gözaltıyla yıldıracağını sananlar yarın kaybedecekler onlarda hukuksa ihtiyaç duyacaklar ama ne yazık ki bugün gözaltıyla boyun eğdireceğini sananlara yarın onlar insan haklarına ihtiyaç duyacaklar ama ne yazık ki hepimiz için geç olacak" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANLIK PAZARLIĞI UĞRUNA TALMAT HEMEN YERİNE GETİRİLİYOR"

HDP Sözcüsü Bilgen, olağanüstü görüşmeden kast edilenin sorulması üzerine şu yanıtı verdi: "Bir muhalefet partisi daha önce gurubunda da hedef gösterdi. Neden tutuklamıyorsunuz diyerek net şekilde iktidara talimat verdi. Belli ki o talimatla başkanlık pazarlığı uğruna hemen hiç gecikmeden yerine getiriyor. İdamla ilgili başkanlıkla ilgili pazarlık ve parlamentoda üçüncü büyük grubun tasfiyesine yönelik pazarlık birlikte yürüyor gibi gözüküyor" - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Devlet Bahçeli Ayhan Bilgen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title