Haberler

Hdp Sözcüsü Baydemir Açıklaması

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Nasıl ki 28 Şubat'ın mağdurları, o mağdurluk durumunu toplumun vicdanında bir iktidara devşirdilerse bugün 28 Şubat'ın zihniyetini olduğu gibi ülkenin iktidarına, yönetimine taşımış bulunuyorlar.

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Nasıl ki 28 Şubat'ın mağdurları, o mağdurluk durumunu toplumun vicdanında bir iktidara devşirdilerse bugün 28 Şubat'ın zihniyetini olduğu gibi ülkenin iktidarına, yönetimine taşımış bulunuyorlar." dedi.

Baydemir, HDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

28 Şubat postmodern darbesinin yarın yıl dönümü olduğunu anımsatan Baydemir, şunları söyledi:

"28 Şubatçılar o dönem Merve Kavakçı'nın üyeliğini düşürdüler, bugünün muktedirleri Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğini düşürüyorlar. HDP eş başkanları dahil olmak üzere 13 milletvekilimizi cezaevinde tutuyorlar. O gün Yargıtay, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi başkanları Genelkurmay'dan brifing alırken bugün aynı şekilde külliyede el pençe divana çekiliyorlar. 28 Şubatçıların mağdur etmiş oldukları Hüda Kaya, Ayhan Bilgen ve Seher Akçınar bugün de bedel ödemeye devam ediyor. O gün Merve Kavakçı'nın arkasında dimdik duran Nazlı Ilıcak, bugünün muktedirleri tarafından cezaevinde tutuluyor."

Merve Kavakçı'ya 28 Şubat döneminde yapılanın bugün Figen Yüksekdağ'a yapıldığını öne süren Baydemir, "Çok açık ve net söylüyorum; o gün kimi medya mensupları tehdit edilirken, bugün 156'yı aşkın medya mensubu cezaevinde. Bir nevi o gün askeri vesayet vardı, bugün sivil vesayet var. Bugün faşizm var maalesef. Nasıl ki 28 Şubat'ın mağdurları, o mağdurluk durumunu toplumun vicdanında bir iktidara devşirdilerse bugün 28 Şubat'ın zihniyetini olduğu gibi ülkenin iktidarına, yönetimine taşımış bulunuyorlar." ifadelerini kullandı.

"HDP halk oylamasında 'hayır' diyecek"

Baydemir, "geçmişte olağanüstü halin kaldırılmasıyla övünen hükümetin bugün olağanüstü hali adeta bir rejime dönüştürdüğünü" iddia etti.

Türkiye'nin büyük bir yol ayrımına doğru ilerlediğini ve burada halkın belirleyici olacağını dile getiren Baydemir, HDP'nin 16 Nisan halk oylamasında "hayır" diyeceğini söyledi.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'un terör örgütü PKK'nın halk oylamasında "evet" diyeceği yönündeki iddialarının sorulması üzerine Baydemir, "Bütün olup bitenler, bütün bu saldırılar, bütün bu zulümler karşısında böyle bir iddiada bulunmak, herhalde kendinde olmadığı bir zaman dilimi içerisinde yapılmış açıklamadır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Osman Baydemir Merve Kavakçı Şanlıurfa 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir? 24 NİSAN HAVA DURUMU: 24 Nisan'da hava nasıl olacak? Afrika tozları Türkiye'ye mi geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title