Haberler

HDP'den MHP'ye Ferdi Tayfur'lu Gönderme

Güncelleme:

HDP Sözcüsü Bilgen, Bahçeli'nin partisi hakkındaki sözleri için "Sayın Bahçeli'nin ve MHP'lilerin ruh halini anlayabilmek için dün gece biraz Ferdi Tayfur dinledim." dedi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Bahçeli'nin ve MHP'lilerin ruh halini anlamak için dün gece biraz Ferdi Tayfur dinledim. Bu öfke, bu şiddet, bu celal nereden kaynaklanıyor diye. Biz beklerdik ki, MHP'li temsilciler bu öfkelerini bize yönelteceklerine, 6 milyon oy almış bir partiye yönelteceklerine, Irak'ta, Suriye'de tecavüze uğrayan Türkmen kadınların katillerinin faillerine yöneltsin." dedi.

"MHP'LİLERİN RUH HALİNİ ANLAMAK İÇİN FERDİ TAYFUR DİNLEDİM"

Ayhan Bilgen, bugün Ankara'da, HDP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamaları değerlendiren Bilgen, şunları kaydetti:

"Sayın Bahçeli'nin ve MHP'lilerin ruh halini anlamak için dün gece biraz Ferdi Tayfur dinledim. Bu efkar nereden kaynaklanıyor diye. Bu öfke, bu şiddet, bu celal nereden kaynaklanıyor diye. Biz beklerdik ki, MHP'li temsilciler bu öfkelerini bize yönelteceklerine, 6 milyon oy almış bir partiye yönelteceklerine, Irak'ta, Suriye'de tecavüze uğrayan Türkmen kadınların katillerinin faillerine yöneltsin. Seçimden bu yana iktidar partisine altın tepside iktidarı devam ettirme fırsatını sunanlara da küçücük bir hatırlatma da bulunmak istiyoruz. Türkiye'de, farklı mekanizmalar var. Bunlardan birisi de ara seçimdir. Eğer bu hükümetin rahat rahat yürümesini ve seçim baskısı altında kalmadan istikrarla ülkeyi yönetmek istiyorlarsa ve bizimle de parlamentoda da yan yana aynı salonda oturmak istemiyorlarsa parlamentodan yüzde 5 milletvekili istifa ettiğinde ara seçime gider. Hem hükümetin istikrarlı yönetme sorunu çözülmüş olur, hem de onlar bizimle birlikte aynı parlamentoda oturmaktan kurtulmuş olurlar. Eğer bir partinin başkanı böyle konuşursa yavru kurtlar da gördükleri her bayrağa saldırır, gördükleri her sembolü ve her farklı yaklaşımı tehdit olarak görür ve onu linç etme görevini kendilerinde görürler."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, dün partisinin genişletilmiş il istişare toplantısında, "İzmir'de Marmaris'te yazlıklarında yatıp AKP'nin olmasın diye oyunu MHP'ye vermeyen, ama HDP'yi Meclis'e taşıyan zavallılar, Türkiye'nin kaymağını yiyenler, Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler… Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun." demişti.

BAHÇELİ'NİN FERDİ TAYFUR SEVGİSİ

Bilindiği gibi Bahçeli, medyaya verdiği bazı demeçlerde arabesk sanatçısı Ferdi Tayfur'u severek dinlediğini söylemişti.

Ferdi Tayfur da Devlet Bahçeli gibi Adanalı.

Ayhan Bilgen'in gündeme ilişkin değerlendirmeleri:

ERDOĞAN'IN "90'LAR" AÇIKLAMASINA CEVAP

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Bilgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Türkiye'nin 90'lara döndüğünü söyleyenler, o günlere özlem duyanlar' açıklamasını ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanı 90'lar ile ilgili sadece bizim değil, aydınların, sivil toplum örgütlerinin kaygılarını yanı Türkiye'nin 90'lara dönüyor olduğuna dair kaygılarını paylaşmasına çok ciddi olmayan bir dille cevap vermiş. Biz daha fecisi olduğunu düşünüyoruz. Her gün gördüğümüz ülke manzarası 90'larla benzerlikler taşıdığı için, 90'larda neler yaşadıysak aynı şeylere maruz kaldığımız için bu benzetmeyi yapıyorlar ama galiba Türkiye'deki devlet modeli aslında 1990 görünümlü ama 1930 modeldir. Devlet-parti ilişkisinin bu kadar iç içe geçtiği dönemi Türkiye 1930'da yaşadı." dedi.

"BURHAN KUZU KOALİSYONDAN KAŞINTI DUYUYORSA..."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun yaptığı koalisyon açıklamasına yönelik olarak Bilgen, "Sayın Kuzu da dün basına yansıyan açıklamalarında demokrasi kültürünü, çok partili hayatı hazmedip hazmedemediğini yansıtan cümleler kurdu. Koalisyon cümlesini duyunca kaşıntı duyduğunu, alerji olduğunu ifade ediyor Sayın Kuzu. Bir ülkede anayasa kürsüsünde uzun süre akademisyen olarak çalışmış bir isim koalisyon kelimesinden kaşıntı duyuyorsa tek parti olsun temiz olsun demekten başka çok söz kalmıyor." diye konuştu.

"ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ DE TRAFOLARA YAPILAN SALDIRILARLA İZAH EDİYOR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın elektrik kesintileriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmeyle ilgili olarak Bilgen, şunları söyledi:

"Enerji Bakanı Sayın Yıldız, geçmişte seçim dönemlerinde elektrik kesintilerini nasıl kedilerin trafoya girmesiyle son derece mantıklı izah etmişse çok ikna edici bir biçimde kamuoyunu rahatlatmışsa, son dönemlerdeki elektrik kesintilerini de trafolara yapılan saldırılarla izah ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Mardin'de, Urfa'da halk sokağa döküldü elektrik kesintileri sebebiyle. Çatışmasızlık dönemindeydik, hiçbir saldırı yoktu trafolara. Ama insanlar gün içerisinde 10 kere elektriklerin kesilmesi sebebiyle elektronik cihazlarının zarar gördüğünü belirterek elektrik idarelerinin önünde eylem yaparak gösteriyorlardı. Bu mantık örgüsüyle gittiğimizde Enerji Bakanı Türkiye'de benzinin dünyada en yüksek fiyatlarla tüketildiğini de herhalde yumurtalık hattına yapılan saldırıyla izah edecektir. Ayılana gazoz bayılana limon mantığıyla her konuyu terör mantığı içerisinde izah ederek geçiştirmek ve Türkiye'nin sorunlarıyla yüzleşmek yerine her şeyi onunla örterek geçiştirme eğilimini ortaya koyuyor."

"ARINÇ TSK'NIN AÇIKLAMASINI TEKRARLIYOR"

Kandil'deki bir köye yapıldığı iddia edilen saldırıya ilişkin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarına değinen Bilgen, "Sayın Arınç, Kandil'deki Zergele köyüne yapılan saldırıyla ilgili sivillerin ölmediği, silahlı kuvvetlerin bu nedenle operasyon yapmadığı ve hiçbir suretle TSK'nın yaptığı operasyonlarda sivillerin hayatını kaybetmediğini söylüyor. Dışişleri öyle söylemiyor. Aslında Sayın Arınç, bize TSK'nın açıklamasını tekrarlıyor. Dışişleri konu araştırılacak diyor. Türkiye'de sivil siyaseti savunanlar TSK'ya tercümanlık yapıyorlar ama Dışişleri de uluslararası kamuoyunu yönetmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"CENAZE KALANLARLA İLGİLİ BİR HUKUKTUR"

Kobani'de girdikleri çatışmada hayatlarını kaybeden 13 kişinin cenazelerinin bekletildiği iddialarına yönelik olarak Bilgen, "Cenazeler gerçekten ailenin ve tabi ki o bölgedeki herkesin canını acıtıyor. Cenaze ölenle ilgili bir hukuk değildir. Cenaze kalanlarla ilgili bir hukuktur. İnsanların en tabi hakları, savaşların en kanlı, en şiddetli olduğu dönemlerde bile hem esirlere muamele konusu hem de cenazelere muamele konusunun oluşmuş bir hukuku vardır. Cenazeler şimdiye kadarki yüzlerce cenaze, Kobani'deki mücadeleye katkı vermek üzere hayatlarını kaybetmesiyle birlikte otopsiler yapılır, resmi prosedür gerçekleşir ve cenazelerin definiyle ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti sorun yaşatmazdı. Ama ne yazık ki aradan geçen yaklaşık 1.5 haftaya rağmen cenazelerin gelişine dair bir tutum içerisine girilmiş değil. Bu konuda sergilenecek sağduyunun ve insani tutumun belki de daha fazla insanın da hayatını kaybetmesini önleyebilecek bir fırsata dönüşmesinin mümkün olduğunu düşünüyorum." dedi.

AK PARTİ VE CHP'NİN KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

AK Parti ve CHP'nin koalisyon görüşmeleri hakkında Bilgen, şunları söyledi:

"Türkiye'nin bir seçime gitmek yerine seçmenin iradesi ortaya ne çıkartmışsa siyasetçilerin buna uygun davranıp uzlaşarak yönetmeyi, koalisyondan alerji duymamayı, kaşıntıya kapılmamayı ve dünyanın birçok kalkınmış ileri demokrasisinde koalisyonun olduğu gerçeğini kabullenmesini diliyoruz. Seçmen iki büyük partiye bu sorumluluğu yüklemiştir. Biz de başından beri bu koalisyonun kurulmasını temenni ediyoruz. Bazıları gibi istemem yan cebime koy gibi bir yaklaşım içerisinde değiliz. Bu sürecin de başka niyetlerle tüketilmemesini istiyoruz. Yasal bir takvim var ve bu takvimin yarısı geçti. Türkiye 20 gündür geldiği nokta itibarıyla dünki son heyet görüşmelerinin açıklamalarına baktığımızda, koalisyon görüşmelerine başlanıp başlanmamasına karar verme aşamasındaymışız. Yani koalisyon yapıp yapmamaya dair siyasi iradeyi sürenin yarısını tükettikten sonra tartışmaya karar vermişlerdir. Türkiye'nin bir gün bile kaybedecek vakti yok. Her kaos, her gecikme bir kişinin hayatına, belki onlarca kişinin yaralanmasına sebep oluyor. Daha fecisi toplumsal kamplaşma derinleşiyor ve belki telafisi imkansız yarılmalar, belki bir iç savaş ortamına sürükleneceğiz. Dolayısıyla kimsenin küçük siyasi hesaplamalar yapmadan biran önce ülkenin bir yönetime kavuşması için sorumlu davranmalarını istiyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Devlet Bahçeli Ayhan Bilgen Ferdi Tayfur Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (58)

HDP:

KAPAK ÜSTÜNE KAPAK AMA MHP ANLAMZ Kİ ANCAK BİSKÜVİ LAZIM

177
18
yanıtYanıtla
zaza21:

BU ÖLKEDE GERÇEK TERERİST MHP DİR BÖLÜCÜ

93
43
yanıtYanıtla
Beşiktaş:

hepiniz aynı boksunuz Ferdi babayi karıştırmayın lan pislikler

126
6
yanıtYanıtla
GERÇEKCİ:

Bu sayfadaki hdplilerin işi gücü yok beğeni hilesi ve rumuz değiştirip değiştirip yazıyorlar

14
109
yanıtYanıtla
serkan:

bu ülkede gerçek terörist mhp dir.

73
23
yanıtYanıtla
BURAK:

Medya bu Hdpyi o kadar çok şirinleştirdiki. Bu Hdp zaten Pkkdır terördür Allah korkusu versin içlerine Allah bunların

15
72
yanıtYanıtla
BATMAN:

VUR AYHAN BILGEN VUR AKP MHP DINLESIN INIM INIM INLESIN.

62
23
yanıtYanıtla
GOKHAN:

Bu sayfalarda görevlendirilmiş Hdpli ermeniler anca bu sayfalarda toplu beğeni yapar.

19
63
yanıtYanıtla
Turkey:

MHP YE DIL UZATAN SOYTARILAR HDP GIBI SEREFSIZ DEGILIZ DIYEMI BUKADAR BATTI

31
51
yanıtYanıtla
KONYADAN:

MHP LİLER BU ÜLKEDEN DEFOLUN

57
23
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title