Haberler

Hdp Seçim Bildirgesini Açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizler, siyasetin bize sunduğu imkanları öç almak, intikam almak, cezalandırmak için kullanamayız. Siyasi gücümüzü ancak ve ancak toplumun temel sorunlarının çözümü noktasında harcamak, emeğimizi bu doğrultuda halkımızın huzuruna sunmak zorundayız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizler, siyasetin bize sunduğu imkanları öç almak, intikam almak, cezalandırmak için kullanamayız. Siyasi gücümüzü ancak ve ancak toplumun temel sorunlarının çözümü noktasında harcamak, emeğimizi bu doğrultuda halkımızın huzuruna sunmak zorundayız" dedi.

Demirtaş, Hilton Otel'de partisinin seçim bildirgesi ve aday tanıtım toplantısında, yeni seçim şarkısının çalınmasının ardından konuşmasına başladı. Salondakilere, "Türkiye gibi bir cadı kazanı, Türkiye gibi bir kan deryası ve siyasetin bu kadar kirlendiği bir ortamda biz niye varız?" sorusunu yönelten Demirtaş, HDP'nin toplumsal bir ihtiyaç sonucu ortaya çıktığını söyledi.

Bugüne kadar yönetenlerin kendilerine iki seçenek sunduğunu ileri süren Demirtaş, "Ya tek ırk olacağız, teklikte buluşacağız' dediler. 'Bunu kabul etmiyorsanız, ikinci seçenek terk edeceksiniz' dediler. Sürgünle, işkenceyle, katliamla, eziyetle bize ikinci seçeneği dayattılar ve biz maalesef bu iki seçenek, yani inkar ve isyan kısır döngüsü arasında çok uzun yıllardır büyük acılar çektik, evlatlarımızı kaybettik, emek kaybettik" ifadesini kullandı.

Demirtaş, HDP'nin bu iki seçeneğe karşı, "mecbur ve mahrum değiliz" diye üçüncü seçeneği yaratmak için yola çıktığını anlatan Demirtaş, "Biz, birbirimizden farklıyız. Yaradılışımız itibarıyla birbirimizden farklıyız. Kürt olarak doğduk, Türk olarak. Ermeni, Azeri... İnançlarımız birbirinden farklı olabilir. Temsil ettiğimiz kültür, medeniyet farklı. Bizi teklik etrafında buluşturmaya, birleştirmeye çalışmak, kelimenin tam anlamıyla büyük bir hataydı. ve bu hataya karşı isyan, direniş ortaya konulması da o kadar meşruydu" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni bir anlayışla yola devam etmek istediklerini belirten Demirtaş, teklik politikalarına karşı, birlik politikalarını savunduklarını söyledi. Siyasetin dilini ve biçimini değiştirmek zorunda olduklarını vurgulayan Demirtaş, HDP olarak "siyaset, toplumun huzuru için varsa anlamlıdır" diye yola çıktıklarını ifade etti.

"İnadına HDP, inadına barış"

Demirtaş, ülkede bir geçiş dönemi yaşandığını, yaşanılan sancıların da bu geçiş döneminin ruhuna uygun olduğuna vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Bunları yaşamak zorunda değiliz. Ancak geçiş sürecinin, demokratik bir kazanıma dönüşmesi için sabırla, metanetle çalışmaya ihtiyacımız var. Emin olun ki bugünler, çok kısa sürede geçecektir, bu kara bulutlar ülkemizin üzerinden dağılacaktır. Bizler, siyasetin bize sunduğu imkanları öç almak, intikam almak, cezalandırmak için kullanamayız. Siyasi gücümüzü ancak ve ancak toplumun temel sorunlarının çözümü noktasında harcamak, emeğimizi bu doğrultuda halkımızın huzuruna sunmak zorundayız. Siyaset bizler açısından hırsla, kinle, öfkeyle, kibirle yapılacak bir iş değildir. Biz, her şeyden önce HDP'nin siyasi anlayışını, güçlü, ahlaki değerler sistemi üzerine inşa ettik, HDP'yi büyütürken mutlaka bu ahlaki değerlerimizi korumak zorundayız."

Türkiye'nin HDP'ye ihtiyacı olduğunu savunan Demirtaş, "Bir an HDP'siz bir Türkiye düşünün. Bir an HDP'nin olmadığı bir Türkiye hayal edin. İşte öyle bir Türkiye, tehlikeli sulara sürüklenen bir gemi gibidir, risk altında olur. Bugün eğer, bu gemi bu kadar saldırıya rağmen, bu kadar badireye rağmen batmıyorsa, alabora olmuyorsa, HDP'nin bu gemide sağladığı dengeden dolayıdır. HDP'yi bu gemiden atmaya, HDP'yi bu gemiden dışlamaya çalışanlar, şunun farkında olmalılar, HDP bu gemide olmazsa gemi batar, hep birlikte batarız" görüşünü dile getirdi.

Demirtaş, yolun bundan sonrasına HDP ile devam edeceklerini bildirerek, "Doğru, rejim değişecek, bu geçiş sürecinde rejim değişecek ama adaletli bir rejim inşa edeceğiz. Eşitlikçi bir rejim inşa edeceğiz, demokratik bir rejim inşa edeceğiz. Siyasetle, akılla, barış yoluyla devam etmeliyiz yolumuza. Hayalleri, rüyaları olan insanlarız, hiçbir zaman en kötü koşularda dahi bundan vazgeçmedik. Ama rüyaları gerçekleştirmenin tek yolu uyanmaktır. Biz uyananların partisi şimdi artık inadına HDP, inadına barış" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title