Haberler

HDP Saldırılarını Aydınlatmak İçin Özel Birim Kuruldu

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili, emniyet, jandarma ve MİT'in dahil olduğu özel bir birim kurulduğunu bildirdi.

"SALDIRININ EŞ ZAMANLI OLMASI DİKKAT ÇEKİCİ"

Bakan Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Adana'da HDP'nin il başkanlığının da bulunduğu binada Seyhan İlçe Başkanlığına ve Mersin'de HDP İl Başkanlığına eş zamanlı bir saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, "Şimdi sayın valimiz ve emniyet müdürümüz ile jandarma komutanımız ile bölge başkanımız ile ilk değerlendirmeyi yaptık. Elimizde bir takım bilgiler var ama şuanda detay vermemiz doğru değil kesinleştirene kadar araştırmalar sürecek. Tabi saldırının eş zamanlı olması dikkat çekici. Adana'da 3 tane yaralı var sağlık durumlarını ciddi şekilde takip ediyoruz" dedi.

"BİR PARTİYE YAPILAN SALDIRI, BÜTÜN PARTİLERE YAPILMIŞ DEMEKTİR"

Bu saldırılarla ilgili özel bir ekip kurulduğunu ve içinde istihbarat, terör, bomba ekibi ve olay yeri inceleme ekibinden oluşan tek görevi bu saldırının nasıl gerçekleştirildiğini ve kimler tarafından yapıldığını açığa çıkarmak üzerine çalışma yapacağını ifade eden Bakan Çelik, "Şu anda değerlendirdiğimiz en önemli husus eş zamanlı olarak gerçekleşmiş olması. Tabi her halükarda bir partiye yapılan saldırı bütün siyasi partilere yapılmış demektir. HDP teşkilatına geçmiş olsun diyoruz. Bu saldırı karşısında tüm siyasi partiler bir dayanışma içerisindedir. ve hangi parti saldırıya uğrarsa o partinin yanındadır" dedi.

VATANDAŞA SÜKUNET ÇAĞRISI

Olay açığa çıkana kadar vatandaşlara sükunetle beklemeleri çağrısında bulunan Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu olayla beklenen provokasyonlara alet olmamalarını tavsiye ediyoruz. Herkes şu anda olayın açığa çıkması için görevini yapıyor. Maalesef bazı siyasetçiler son derece sorumsuz açıklamalar yaptılar. Ellerinde hiçbir bir belge olmadan birbirlerini hedef gösteren açıklamalara girişmek doğru değildir. Kamuoyunu da yanıltır. Yarın da mahcup olurlar. Kuşkusuz ki herhangi bir siyasi partiye yapılan bu saldırıyı Adana'daki seçim sürecine yapılmış kabul ediyoruz. Türkiye'deki seçim sürecine yapılmış kabul ediyoruz. Bütün siyasi partilere yapılmış kabul, ediyoruz, demokrasiye yapılmış kabul ediyoruz."

İlgili Haberler

Bakmadan Geçme

Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

ADIYAMANMobil-ANDROID:

İnadına oyum Hdp ye. Ayıp ya bi parti üstüne bu kadar gidilmez ki? Nerde kaldı sizin demokrasi anlayışınız? Ben biliyorum bunları kimin hangi grubun yaptığını, Hdp nin üzerine en fazla giden parti hangisi? Öyle kuru kuru kınamakla olmuyor bu işler...

1
0
yanıtYanıtla
İşte o kadar:

Boşa yıpratmayın kendinizi, barajı aşamayacağını anlayan pkknın, saldırı malzemesi oluşturmak ve mağduriyet üzerinden oy çekmek için kendi yaptığı bir saldırıdır bu.

0
1
yanıtYanıtla
yalnizMobil-ANDROID:

Birileri kendi yaptırdı diyor ama aklı olmayan böyle düşünür aklı olan da mitinglerde hedef haline getiren kim olduğunu bilir bunun bir gözdağı olduğunu tahmin eder her halde

0
0
yanıtYanıtla
murat:

saldırıyı yaptıranlar saldıryı aydınlatcakalr cok komıkkkk

0
0
yanıtYanıtla
turkeyMobil-ANDROID:

KANMIYORUZ ARTIK SIZE KENDINIZ YAPTINIZ TURK MILLETI CESURDUR BOYLE ŞRYLERE BAŞ VURMAZ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title