Haberler

HDP, "PKK'ya Ateşkes Çağrısı Yapılacak" Haberini Yalanladı

Güncelleme:

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Merkez Yürütme Kurulunda bir heyet oluşturulduğu ve Kandil'e gidilerek tek taraflı ateşkes çağrısı yapılacağı haberlerinin doğru olmadığını bildirdi. Bilgen, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, parti olarak barışı önemsediklerini, barışı hayatın kendisi olarak gördüklerini söyledi.

"BASINA YANSIYAN ÇAĞRI HABERİ SPEKÜLASYONDAN İBARET"

HDP'nin barışa dair çalışmalarını yoğunlaştıracağını, her yolu tartışacağını ve deneyeceğini belirten Bilgen, "Basına yansıyan, MYK'da bir heyet oluşturulduğu ve Kandil'e gidilerek tek taraflı ateşkes çağrısı yapılacağı spekülasyondan ibarettir" dedi.

"ÇATIŞMALI ORTAMA SON VERMESİ GEREKEN HÜKÜMETTİR"

Bu konuda HDP'den, öneri, talep ve beklentiler bulunduğunu ancak, barışa dair yaklaşımlarının gerçekçi ve sonuç alıcı olması gerektiğini ifade eden Bilgen, "Yaşam hakkını güvence altına alması gereken, çatışmalı ortama son vermesi gereken hükümettir" görüşünü savundu.

Bilgen, "Bir siyasi parti olarak seçmenlere karşı sorumluluğumuz, bu çatışmalı ortamdan çıkılması konusunda bir irade ortaya koyması için hükümete baskı yapmaktır. Kandil, kendi bakış açısını ve barışın nasıl olabileceğini kamuoyuyla paylaşmıştır. Türkiye toplumunun barıştan yana tavır ortaya koyması ve barış isteğini güçlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hükümet politikalarını yeniden gözden geçirilmeli. Buzdolabına kaldırdığı şeyin insan hakkı, demokrasi ve barış talebi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" diye konuştu.

ÇATIŞMALARIN YOĞUN OLDUĞU İLDE GRUP TOPLANTISI

Bir soru üzerine İmralı'ya gidişle ilgili yeni bir gelişme olmadığını belirten Bilgen, çatışmaların yoğun olduğunu bir ilde, bütün milletvekillerinin katılımıyla "grup toplantısı" yapmayı planladıklarını söyledi.

"DEMEK MUHALEFETİN BİR GÜCÜ VARMIŞ"

Bilgen, dün Genel Kuruldaki oylamada muhalefetin aynı yönde oy kullanmasıyla ilgili soruya, "Bu kararlılık, 7 Haziran sonrasında ortaya çıksaydı bu kadar keyfilik ortaya çıkmayacaktı. Demek ki muhalefetin bir gücü varmış. Farklı yaklaşımlar varsa, birlikte yaşamaktan başka alternatifimiz yoksa bunun kınanacak bir tarafı yok" kaşılığını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Bilgen Kandil Dağı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (23)

Wan:

Allah belanizi versin hala hukumet catismayi bitirsin diyor hergun askere polise saldiran sizsiniz bre kafirler

12
9
yanıtYanıtla
malatya:

TC BUNLARI NEDEN MECLİSTE TUTUYOR

10
4
yanıtYanıtla
Turkiyem:

Ulan ateş edin sivilleri öldürün köprüleri yıkın baraj çalışmalarını boykot edin okulları yakın elektrik direklerini yıkın milletten silah zoruyla oy alın ondan sonra asker dursun diyin sizlerin yaptığını köpekler yapmaz sizlere oy veren sizler gibidir ister sağcı olsun ister solcu ama terör çekilene kadar ölmeye öldürmeye devam sıra sizede gelecek

7
6
yanıtYanıtla
cnn:

eş başkanlar ayrı, sözcüleri ayrı, milletvekilleri ayrı konuşuyor. Ne dedikleri belli değil ama yaptıkları iş belli '''' vatana ihanet''''

8
5
yanıtYanıtla
karamurat:

sözü geçmez zaten hdp ye dolayısıyla pkk ya bu seçimdede oy verenleri Allah iki cihanda perişan etsin.

7
6
yanıtYanıtla
Asil:

Bunlar tam bi baş belası . Allah belanizi versin.

10
2
yanıtYanıtla
M ova:

Allah belanızı versin

5
6
yanıtYanıtla
YENİŞEHİRLİ:

SİZ SÖZ SAHİBİ OLDUĞUNUZUMU DÜŞÜNÜYORSUNUZ GÜN GELECEK KÜRT HALKIDA GÜVENDİĞİNİZ PKK DA SİZİ SİLECEKTİR. . . ÇÜNKÜ HALK YALANLARINIZA ZATEN İNANMIYOR

5
6
yanıtYanıtla
PSİKOLOJİK TAHRİBAT ÇOK:

SİZ BARIŞ DEDİKÇE BİRİLERİ KUDURUP HAKARETLER YAĞDIRIYOR. OYSA BARIŞTAN BAŞKA SEÇENEK OLMAMALIDIR. TOPLUM PSİKOLOJİSİNE HAYRET EDİYORUM.

6
3
yanıtYanıtla
hdp vekilleri Mayın temizliğine destek v:

Hdp li vekilleri, PKK nın yollara döşediği Mayınları temizleme çalışmalarında polisin ve askerin yanında bulunarak destek vermeleri için çağrıda bulunuyoruz. . Evet hdp göster kendini mayın temizliğine katıl, ,

2
6
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title