Haberler

Hdp'nin Yürüyüşü Polis Engeline Takıldı

HDP ve DBP tarafından yapılacak Demokratik Halk Yürüyüşüne polis izin vermedi.

HDP ve DBP tarafından yapılacak Demokratik Halk Yürüyüşüne polis izin vermedi.

HDP ve DBP tarafından Silopi, Cizre, Nusaybin, Sur ve en son Yüksekova'da halkın sokağa çıkma yasakları ile en son HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a düzenlenen suikasta tepki amaçlı yürüyüş düzenlenmek istendi. Sabah saatlerinde olağanüstü güvenlik önlemi alınarak çarşı merkezinin değişik noktalarına zırhlı araç ve özel harekat timleri yerleştirildi.

HDP İl Eş Başkanı Metin Besi ve beraberindeki partililerle görüşen polis müdürleri, yürüyüş yapıldığı taktirde müdahalede bulunacaklarına dair uyardı. Belediye önünde toplanan aralarında belediye eş başkanları, HDP, DBP, İHD, STK temsilcilerinin bulunduğu kalabalık 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Ardından bir açıklama yapan DBP İl Eş Başkanı Hüsnü Reufoğlu; Diyarbakır, Suruç ve Ankara'daki patlamalardan sonra Silopi, Cizre, Nusaybin, Sur ve Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı uygulamaları ve akabinde sivil vatandaşlara yönelik infazların gerçekleştirildiğini söyledi. Reufoğlu, halkın demokratik tepkisine dahi tahammül edemeyen hükümet ve yereldeki mülki amirlerin verdiği emirlerin darbe dönemlerini aratmadığını sözlerine ekledi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Nusaybin Silopi Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title