Haberler

HDP'nin Oy Aldığı İllerde Geçersiz Oy Sayısı Arttı

Güncelleme:

Türkiye genelinde geçersiz oy sayısı 646 bin azalırken HDP'nin yoğun oy aldığı illerde geçersiz oy sayısında artış gözlendi.

HABERLER.com 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nde, 7 Haziran seçimlerine göre geçersiz oyların sayısı 646 bin 333 azaldı. 7 Haziran Seçimleri'nde 1 milyon 330 bin 907 oy geçersiz sayılırken, 1 Kasım seçimlerinde sayı 684 bin 574'e düştü. Yani geçersiz oyların oranı 7 Haziran seçimlerine göre yarı yarıya azalmış oldu.

TÜRKİYE GENELİNDE AZALDI, HDP'NİN SEÇİM BÖLGELERİNDE ARTTI

Bölgelere göre geçersiz oylar değerlendirildiğinde ise ortaya ilginç bir sonuç çıktı. HDP'nin oy aldığı illerde geçersiz oy sayısında artış gözlenirken, diğer bölgelerde ciddi oranda azalması dikkat çekti. Özellikle HDP'nin oy kaybı yaşadığı Mardin, Iğdır, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır'da geçersiz oy sayısındaki artış göze çarptı. 7 Haziranda 19 bin 747 olan geçersiz o sayısı 1 Kasım'da 23 bin 533 oya çıktı. Yine Şırnak'ta 7 Haziran'da 3 bin 525 olan geçersiz oy sayısı 4 bin 964'ya yükseldi.

İŞTE 1 KASIM - 7 HAZİRAN KARŞILAŞTIRMALI GEÇERSİZ OY TABLOSU


HDP'NİN 1 KASIM HÜSRANI

7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy alarak barajı geçen HDP, 1 Kasım seçimlerinde hüsrana uğradı. Seçimlerde 10.8 oyla kıl payı barajı geçen HDP'nin oyları tüm illerde düştü. Parti neredeyse hiçbir ilde oylarını artıramadı. 18 milletvekilini AK Parti'ye kaptıran HDP'nin en çok oy kaybettiği iller ise yüzde 13,32 ile Bingöl,yüzde 12,94 Ağrı, yüzde 2,24 Kars, yüzde 2,11 Bitlis, yüzde 11,52 ile Van oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Şırnak Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

HDPBENİM:

Ey AKP gunahlariniz sizi BİTİRECEK HUKUKSUZLUK sizi BİTİRECEK BİZİM birşey yapmamıza gerek bile yok! Çıban büyüdükçe sonu gelir.

61
1
yanıtYanıtla
izmirli:

Baraji astik

26
10
yanıtYanıtla
Kayseri 38:

Ayy bunamı seviniyorsunuz:)))) Bizde iki kişiden birinin oyunu aldık yok bizde bunlardaki sevinç hay ALLAHım bunlar komedi filmi gibi;)

yanıt1
yanıt1
Vanlı Mobil-ANDROID:

tabi birçok yerde açık oy kullandıramadılar,ondan olmadı. ama bunu da bilin bir çok köyde açık oy kullandılar vatan hainleri

5
6
yanıtYanıtla
hdp pkkdan kurtul ülkene hizmet et:

Celal Doğan gibi kurban kesip genelevi açmış adamlar hdpden uzaklaştırılmalı. . bunlar kürt halkını özgürleştirmek için değil birilerine pazarlamak için görv almış şahıslardır. .

6
3
yanıtYanıtla
diyarbakırlıMobil-ANDROID:

düşünün böyle kara kara düşünün hdpli vekiler vatan hainleri yaşadın akp tek başın iş başına bügün amdin bütün sokakları bahar saray kapı marin kapı melikahmet vizkaya utanma yok ki dizde alayın akp yeter

4
3
yanıtYanıtla
ZurichMobil-IOS:

Yahu burda da oy sistemi var. Ama o kadar temiz ve hilesiz. Zarf gelir secer imzalar yollarsin. Secim günü sayilir konu kapanir. Vay gecersizmis, suymus buymus. Bu ne ya.

1
2
yanıtYanıtla
sabah sabah:

GEÇERSİZ OY DOĞUDA ÇOOK OLUR ÖĞRETMENLERİ ÖLDÜRDÜLER OKULLARI YAKTILAR İNSANLAR ONLARI DESTEKLESİN UYANMASIN DİYE EĞİTİMSİZ BIRAKTILAR E OKUMASI YAZMASI YOK ADAM YADA KADIN NE YAPSIN BUNLAR NORMAL

0
2
yanıtYanıtla
YOLUNDA BAHTIN DA AÇIK OLSUN GÜZEL ÜLKEM:

dün gece ipek yoluna taşlar atıp yolda eşkıyalığa soyunan pkklı soytarılar kaybetti ülkem kazandı. . . pkk zihniyeti barajı geçse de boğulsa da karakteri aynı pislik. .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title