Haberler

Hdp'nin Kazlıçeşme'de Miting Talebi

İstanbul Valiliği, HDP il yöneticilerine 15 Mayıs'taki ziyaretlerinde, Fetih Kutlamaları ile ilgili süreç ve miting alanı taleplerinin İlçe Seçim Kurulu'nda yapılması gerektiğinin anlatıldığı belirtilerek, "Kamuoyuna yansıtılan 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi bu nedenle söz konusu bile olmamıştır. Ayrıca Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nca da Kazlıçeşme'de miting yapılmasına izin verilmediği bilgisi edinilmiştir" denildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü kutlamalarının, Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden müteşekkil "İl Kutlama Komitesi" tarafından belirlenen program doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu yıl yapılacak kutlama etkinliklerinin en görkemlisinin, Yenikapı Sahil Alanı'nda icrası düşünülen Fetih Şöleni Gösterisi'nin olmasının planlandığı kaydedilen açıklamada, bu programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere devlet protokolü, TBMM'de yer alan tüm siyasi parti liderleri ve yöneticileri, adli yargı üst düzey temsilcileri, askeri protokol temsilcileri, mülki ve mahalli idare temsilcileri, yabancı misyon şefleri, ruhani liderler, sivil toplum kuruluşları ve halkın davet edildiği aktarıldı.

Açıklamada, ancak son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerden ve bazı siyasi parti yetkililerinin açıklamalarından tamamen mevzuat çerçevesinde hareket edilerek tertiplenen İstanbul'un fethi kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek Fetih Şöleni'nin siyasi polemik konusu yapılmaya çalışılmasının bu açıklamanın yapılmasını zaruri hale getirdiği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Seçimlerin son 10 günü alanların tahsis yetkisinin ilçe seçim kurullarında olması sebebiyle, Valiliğimizce 27 Nisan ve 5 Mayıs tarihlerindeki yazılarımızla Fatih İlçe Seçim Kurulu'na başvurularak, 29-30 Mayıs'ta Yenikapı Toplantı ve Gösteri Alanı'nın, Fetih Kutlamaları için tahsisi talep edilmiş ve Fatih İlçe Seçim Kurulu'nun 6 Mayıs tarihli kararıyla bu tahsis yapılmıştır. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'ndan görüş istenmiş ve olumlu görüş alınmış, vaki itirazlar da Yüksek Seçim Kurulu'nca reddedilerek, alanın Fetih Kutlamaları'na tahsisi uygun bulunmuştur.

Özellikle bazı parti yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda, 30 Mayıs için Kazlıçeşme alanında miting yapmak amacıyla Emniyet Müdürlüğümüze bildirimde bulundukları ve Valiliğimiz ile de bu konu hakkında görüşme yaparak, izin aldıkları yönündeki açıklamaları basında yer almaktadır."

Kazlıçeşme alanının, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında belirlenen gösteri alanlarından olmadığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İkinci ve daha önemli husus ise seçimlere 10 gün kala her türlü açık hava toplantıları, gösteri yürüyüşlerine izin verme ve yer tahsis etme yetkisinin ilçe seçim kurullarında olduğu, Valiliğimizin bahsedilen tarihte yetkisinin olmadığı, bu sebeple Valilikten izin alındığı yönündeki açıklamaların doğruyu yansıtmadığıdır.

HDP il yöneticileri, 15 Mayıs'ta saat 15.30'da Valilik ziyaretinde bulunmuş ve kendilerine Fetih Kutlamaları ile ilgili süreç anlatılmış, miting alanı talepleri konusundaki yetkinin İlçe Seçim Kurulu'nda olduğu ve buraya müracaat edilmesi gerektiği bilgisi verilmiştir. Kamuoyuna yansıtılan 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi bu nedenle söz konusu bile olmamıştır. Ayrıca Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nca da Kazlıçeşme'de miting yapılmasına izin verilmediği bilgisi edinilmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Mustafa Kemal Atatürk Zeytinburnu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title