Haberler

HDP'nin İzmir Mitingi Sosyal Medyayı Salladı

Güncelleme:

HDP'nin İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingine yoğun bir katılım vardı. İzmir'deki kalabalık sosyal medyada da ilgi çekti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşma yaptığı, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitinge yoğun bir katılım olduğu gözlendi. İzmir'deki kalabalık sosyal medyayda da ilgi çekerken İzmirliler bu duruma şaşırdı.

SYRİZA GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BOURNOUS KONUŞMA YAPTI

Syriza'yı desteklediğini hemen her fırsatta belli eden HDP heyeti, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a İzmir mitingi için resmi davet gönderdi. HDP'nin bu davetini kabul eden Çipras, mitinge Syriza Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous'ı gönderdi. Mitinge Syrizia Dış İlişkiler Temsilcisi ve Merkez Komitesi Üyesi Yiannis Bournous da katılıp konuşma yaptı.

İŞTE O MESAJLARDAN BAZILARI:

Vartkes Hergel
An itibarıyla @imc_televizyonu nda canlı yayında HDP İzmir Mitingi var. Muhteşem bir katılım ve coşku var. Boşa değil iktidarın korkusu...

CAN AKBULUT

Şu an İzmir Alsancak'ta bir cafede oturuyorum.Yakınımda HDP'nin mitingi var. Arkadaşlar katılım çok fazla. Sanırım barajı geçecekler.

mehmet koçak
İzmir de deprem .amma ne depremi? HDP nin Miting depremi şimdi Demirtas konuşacak

Alper Terzioglu
@amberinzaman Ruşen Çakır hic bir ön görüsü tutmayan biri.. izmir deki miting'de CHP den tut MHP ve HDP'lisi meydanda...

EBELİ TARIK
10 sene önce Ahmet Kaya dinlenmeyen İzmir'de bugün HDP muhteşem miting yaptı.Bu bişey değil barajları yıkacağız seni başkan yaptırmayacağız!

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları:

İzmir mitinginde halka seslenen Demirtaş, oy verdiği partiye göre ayrım yapılmayacağını ve 8 Haziran'da barışın yaşanmaya devam edileceğini belirterek, "HDP'nin düşüncesi bu olamaz. Çünkü 8 Haziran'da bu ülkede birlikte yaşamaya devam edeceğiz. 8 Haziran sabah İzmir'de birbirimizin yüzüne bakacak yüz kalmalı. İzmirliler daha güçlü bir inançla 8 Haziran sabahına uyanmalı biz onun için çalışıyoruz. AKP'li, CHP'li, MHP'li hangi parti olursa olsun düşmanlaştırmayın. Bilin ki AKP'nin çirkin iftira kampanyaları oy verenlerin düşüncesi değil. Başbakandan, Cumhurbaşkanına HDP'ye saldırarak baraj altında bırakma oyunlarına, ülkeyi felakete sürüklenmeye çalışıyorlar. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı parlamentoda Türkiye'nin 4. büyük partisi yer alamasın diye elinden geleni yapıyor. Şu halimizle biz 10 milyonluk nüfusu temsil ediyoruz. HDP dışarıda kalırsa bu nüfus ne olacak. HDP girmesin peki parlamento kimin parlamentosu olacak. Madem ismi millet meclisi, milletin bütün unsurları orada olmalı. Bir cumhurbaşkanının görevi siyasi kışkırtma olmamalı. Madem meydan meydan dolaşıp 77 milyonun cumhurbaşkanıyım diyorsun peki baraj altında bırakmaya çalıştıklarının nasıl cumhurbaşkanı olacaksın? Hangi yüzle bunu söyleyeceksin?" diye konuştu.

"65-70 MİLLETVEKİLİNİ BEDAVA ALMAK VARKEN.."

Baskıcı bir rejim anlayışı olduğunu savunan Demirtaş, şunları söyledi:

"Ben diktatör değilim diyor ama HDP'ye 'aman oy vermeyin' diye adım adım dolaşıp tahrik mitingleri yapıyor. AKP işi gücü bırakmışlar, bize oy verin çalışması değil, HDP'ye oy vermeyin kampanyaları yapıyorlar. Bu nasıl bir demokrasi anlayışı... Bu HDP nasıl bir korku salmış bunların yüreğine... HDP nasıl bir gümbür gümbür geliş ortaya kormuş da böyle? İşin kolayını buldular. Neden yapıyorlar? İzmirli kardeşlerim duysun. Bakın matematik hesaplar ortada. AKP gece gündüz çalışsa 1 puan oyunu artıramaz. Her gün düşüşte inşallah baş üstü, kafa üstü düşmeye devam edecek. Ama bir puan bile oy artıramayan AKP, HDP'yi barajın altında bırakırsa HDP yüzde 9'luk oyu AKP'nin hanesine yazılıyor. Bunun için HDP'ye çirkinleştirici kampanyalarla 65-70 milletvekili bedava almak varken niye HDP'yi alalım diyorlar. Hesapları bu kadar ucuz işte buna da demokrasi diyorlar. Üstelik iğneli demokrasi diyorlar. Bütün Türkiye bu matematiği iyi hesap etmeli. Evet bizler parti olarak aşamadık tamamı bizim eksikliğimizdi, yüreğinize dokunamadık. Kendimizi anlatamadık. Bu suç ve hata bizimdir. Ama şimdi 81 vilayette bütün Türkiye'ye elimizi uzattık."

"TELEVİZYONLARINIZI KAPATIN, ONLARI İZLEMEYİN"

Çok sesli bir Türkiye diyerek yola çıktıklarını ifade eden Demirtaş, "Partinin baraj altına kalması umudun bitmesi, geleceğe dair karamsarlığın kalıcı hale gelmesi demektir. Bizler kendimize istemiyoruz. Türkiye geleceğine oy verin. Türkiye bedavacılarını sandığa gömün. Bizi baraj altında bırakmak için olmadık oyunlarla iftiralarla kampanya yürütüyorlar. Sakın ola ki bunların kara propagandalarını dinlemeyin. Bakın Türkiye'de elektrik çok pahalı, onlar televizyona çıktığında elektriği ziyan etmeyin kapatın ya, iki dakika kâra geçersiniz. Onların mikrofonları elinde sizin ekranlarınız da size bağırarak çağırarak öfkeyle hakaret etmelerini izlemeyin. Hem onlardan kurtulursunuz hem de elektrik parası cebinize kalır. Ziyan olur ziyan, izlemeyin dinlemeyin. Yalandan başka bir şey konuşmuyorlar." ifadelerini kullandı.

"YAYDIĞI KAYGI KARŞISINDA TİTREYELİM İSTİYORLAR"

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin güçlenerek çıkması üzerine her şeye müdahale edileceğini iddia eden Demirtaş, "İzmir dahil her yere daha fazla müdahale edecek. Bakın sokakta nasıl yürüyeceğinize, termik, nükleer santrali nereye yapacağına, hangi ağacı keseceğine o karar veriyor. AKP'nin yaydığı kaygı karşısında titreyelim diye uğraşıyorlar. Şu gördüğü doğa, insan gibi yaşayan canlıdır. Bütün canlılara sahip çıkarak insan gibi kalabiliriz. Çevresini katledenler kendilerini insanlarını katlederler. Kesilen ağaçlar da yok edilen doğadır, kesilen insandır. Kestikleri insan onurudur. Bir de bunun adına modernleşme, kalkınma diyorlar. Büyümek ekonomik gelişme böyle değildir. Doğayı katletmeden de ekonomiyi büyütebiliriz. İzmirliler olarak bu bizim hükümetimiz değil dememize rağmen onlar sizi yönetiyorsa bunda bir terslik var. Bunun çözümü demokrasidir." dedi.

"PARMAK SALLAYAMACAK"

7 Haziran'a 15 gün kaldığını belirten Demirtaş, "Eğer HDP baraj altında kalırsa AKP'nin karanlığı devam edecek. Bize verdiğiniz oyun her birinin karşılığını göreceksiniz. Meydanlarda alanlarda ne konuştuysak yapacağız. 7 Haziranda oradan çıkıp parmak sallayamayacak, onun yüz ifadesini değiştireceğiz." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ak Parti Gündoğdu Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1127)

temel ali:

korkunun ecele fadası yok geliyo hdp

89
67
yanıtYanıtla
antep baraklımobilWeb@haberler.com:

Kalabalık olsa ne olur yüzde onu cırmalıyor işte

12
124
yanıtYanıtla
ali:

oylar HDPYE

43
88
yanıtYanıtla
dersimlimobilWeb@haberler.com:

Seviyo rum seni Demirtaş adam gibi adamsın

57
69
yanıtYanıtla
AntalyamobilWeb@haberler.com:

Kürt dostum oy verecegi yeri iyi biliyor. Tabiki AKP. Bu İzmir mitingi İstanbul ve Diyarbakir mitingi sizleri yaniltmasin. Çogu gostermelik geliyor mitinge.

67
50
yanıtYanıtla
misafir 62mobilWeb@haberler.com:

Geliyoruz kucaklayarak herkesi oylar hdp. , HDP meclise

52
61
yanıtYanıtla
İzmirin sesi:

Artık Hdp nin Akp karşısında büyük bir güç olduğu kanıtlanmış oldu. Böyle bir kalabalık yıllardır görülmedi. Oyumuz Hdp ye. Barış için demokrasi için adalet için. . . Özgecan ve Berkin''i unutma İzmir! Oyumuz Hdp''ye. Daha kaliteli ve huzurlu bir yaşam için. . . Soma''yı unutma İzmir!

35
78
yanıtYanıtla
BİRİSİmobilWeb@haberler.com:

Bütün vatan hainleri toplanmış işte

66
43
yanıtYanıtla
tamer:

bunlarin mitingi kalabalik ise erdoganin mitingleri ne ? herseyi abartiyorsunuz izmirde ozellikle egede milyonlarca kurd var ona ragmen 30-40 bin kisi toplayabilmisler

50
59
yanıtYanıtla
MustafamobilWeb@haberler.com:

Öğretmen ve bebek katilleri iş başında, hic mi Allah korkunuz yok. Boluculukle nereye gidebilirsiniz Aklinizi başınıza alin , kürt kardeşlerim ben Türk kürt ayrımı asla yapmıyorum. Türk pkk ayrımı yapıyorum. pkk amerikanin ülkemizi bölmek için kurduğu bir bölücü gruptur. Bunu herkes bilir. Allah hakkımızda hayirlisini versin. Zaman beraberlik zamanı...

37
72
yanıtYanıtla
Tüm 1127 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title