Haberler

Hdp'nin Hakkari Adayları Şemdinli'de Seçim Bürosunu Açtı

Hdp tarafından Hakkari'den aday gösterilen 3 milletvekili adayı, Şemdinli İlçesi'nde seçim bürosu açılışı yaptı.

Hdp tarafından Hakkari'den aday gösterilen 3 milletvekili adayı, Şemdinli İlçesi'nde seçim bürosu açılışı yaptı.

Önümüzdeki 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimleri için HDP tarafından Hakkari'de aday gösterilen Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Şemdinli'de partililer tarafından karşılandı. İlçe çıkışında karşılanan adaylar, uzun bir araç konvoyu ile ilçeye girdi. HDP'li adaylar ilk olarak seçim bürosunun açılışını yaptı. Ardından da HDP Hakkari Milletvekili adayları seçim bürosu önünde toplanan kalbalığa tanıtıldı. Yapılan tanıtımın ardından Milletvekili adayları kısa bir konuşma yaptı. HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Şemdinli halkının Erdoğan'ın istediği 400 milletvekili isteğini kursağında bırakacağını belirtirken, ikinci sıra adayı Nihat Akdoğan da batıda yol doğuda ise kalekollar yapıldığını öne sürdü.

HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak ise Şemdinli halkının her zaman olduğu gibi yine gereken cevabı vereceğini söyledi. Irmak, "Bugün birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirme günüdür. Bugün burada Demokratik İslam Kongresi altında Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum günü için mevlit vereceğiz. Gelip görmelerini istiyoruz ki, gerçek İslam nedir ve nerdedir? Dini kendilerine siyasi malzeme olarak kullananlar gelsinler görsünler İslamı en güzel şekilde kim sahiplenmiş ve kim tarafından en güzel şekilde anlatılıyor. Artık siyaseti din ile birlikte kullanıp bizi kandıranlara gereken cevabı vermenin zamanı gelmiştir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından adaylar daha sonra, ilçede yeni yapılan iş merkezin açılışına katıldıktan sonra Demokratik İslam Kongresi tarafından düzenlenen mevlid programına katıldı. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selma Irmak Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title